Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Natporučnik Rendulić novi član Krila Oluje

18.11.2016. 23:00
Natporučnik Rendulić novi član Krila Oluje


Natporučnik Ivan Rendulić novi je član Krila Oluje. Rendulić  je jučer uspješno završio letačku obuku za novog člana akrobatske grupe  Krila Oluje na poziciji br. 6 vanjskog desnog pratitelja.
Obuka je provedena u Eskadrili aviona 93. zrakoplovne baze Zemunik,  a odvijala se po Programu obuke vojnih pilota akrobatske grupe Krila  Oluje.
Natporučnik Rendulić je uz ulogu nastavnika letenja, prethodno izvodio i DEMO program na avionu Pilatus PC-9M, a bio je i službeni komentator grupe u sezonama 2015. i 2016. godine. Tijekom dvomjesečne  obuke kroz 30-ak letova uvježbavani su isključivo specifični elementi koje će natporučnik Rendulić izvoditi u okviru postojećeg programa nastupa Krila Oluje.
Nakon uspješno izvedenog ispitnog leta u formaciji 4 Pilatusa PC-9M  natporučnik Rendulić kazao je kako je pred njim novi izazov u letačkoj  karijeri.
– Čast je letjeti u grupi Krila Oluje, ovo je bila samo ulazna stepenica, a  sada slijedi novi iskorak i uvježbavanje programa, istaknuo je natporučnik Rendulić.
Među prvima, Renduliću je čestitao, vođa Krila Oluje pukovnik Damir  Barišić. Baršić je naglasio kako je ovo prijelazna faza prema novoj postavi grupe za sezonu 2017.
– Osposobljavanjem natporučnika Rendulića za novog člana, grupa  poprima vizure s novom postavom i pozicijama. Uz mene kao vođu, u  grupi su trenutno još i prvi lijevi pratitelj satnik Ivan Anđić, prvi desni  pratitelj natporučnik Goran Grgić, repni pratitelj bojnik Zvonimir Mravunac, vanjski lijevi pratitelj poručnik Denis Živaljić i od danas vanjski  desni pratitelj natporučnik Ivan Rendulić. Povratkom natporučnika Darka Belančića s vojnog školovanja iz SAD-a slijedi i njegovo uvježbavanje  za preuzimanje vodstva grupe dok će moja uloga u budućnosti biti mentorska, iznio je pukovnik Barišić, te izrazio nadu u što skoriji uspješan  oporavak bojnika Mravunca, nakon višemjesečnog oporavka od ozljede,  kako bi Krila Oluje mogla nastupiti u punom sastavu povodom obilježavanja 25. obljetnice HRZ i PZO.
Natporučnik Rendulić rođen je 1985. u Zagrebu, živi u Zadru, diplomirao je 2009. godine u 13. naraštaju vojnih pilota, a do sada je ostvario  ukupno 1.400 sati naleta. Oženjen je i otac jednog djeteta.
Ulogu komentatora grupe u sljedećim nastupima preuzima satnik Miroslav Penica, nastavnik letenja u Eskadrili aviona. Krila Oluje su tijekom  ispitnog leta za novog člana izvela i počasni prelet iznad Škabrnje odavši  poštovanje i zahvalnost svim žrtvama Škabrnje i Vukovara povodom Dana sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje.