Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Kakav ulog – pobjedniku Cibona

Autor:

18.12.2008. 23:00
Kakav ulog – pobjedniku Cibona

Foto: Filip BRALA



Već smo napravili dobar posao ulaskom među 12 i sve što napravimo preko toga bit će velika nagrada. I baš zato smo rasterećeni što bi u konačnici moglo biti i presudno, jer kad nemaš što izgubiti onda si najjači – kaže Vidaković
Prošle subote Voštarnica je uspjela izbaciti prvoligaša Svjetlost (73:67) i to se ostvarilo puno lakše nego što su najvjerniji navijači Voštarnice očekivali. Danas je na redu nova prvoligaška momčad Zabok koja dolazi u Zadar drugi put u mjesec dana. Sigurno svi u Voštarnici priželjkuju da posjet Zadru košarkaša Zaboka bude dosta sličan prošlom kada su pali bez ispaljenog metka u prvenstvenoj utakmici protiv Borik-Puntamike. No, velika je vjerojatnost da se takvo izdanje Zabočana neće ponoviti jer je ulog u današnjoj utakmici sam po sebi velik, a to je ulazak u četvrtfinale Kupa Krešimira Ćosića. Zato se večeras u Jazinama treba poklopiti dosta toga dobroga za Voštarnicu, a ponešto i lošeg za Zabok da bi se anulirala razlika u kvaliteti između ove dvije momčadi. No, igra se jedna utakmica u kojoj svi ovi parametri i ne moraju doći do izražaja i toga je svjestan i Rajko Vidaković, strateg Voštarnice koji je spreman na sve zamke gostiju.
Bolji od Svjetlosti
– Zabok je puno kvalitetnija momčad od Svjetlosti u čijoj su momčadi puno jasnije pozicije pojedinih igrača i u svojem rosteru na svakoj poziciji imaju po dva relativno kvalitetna rješenja, dok u Ivi Ivanovu imaju igrača ekstra klase. Dosta znaju koristiti zonu 2-3 koja usmjerava bočne linije s Peharom u reketu što protivničke napade usmjerava na krilne pozicije a to automatski znači limitiranje napadačkih mogućnosti. Momčad Zaboka koliko sam uspio popratiti njihov stil igre dosta toga bazira na jurnjavi po terenu što mi je dosta čudno uzimajući u obzir da su im igrači podobniji igrati više pozicijsku košarku – kaže Vidaković i dodaje:
– Naš cilj je pokušati zaustaviti njihov prodor kojim uvijek otvaraju pas ili unutra ili vani i ako u tome uspijemo jedino im ostaje solucija spuštanja lopte na centre. E tu se još premišljam kako djelovati, udvajanje, utrajanje ili pustiti da centri svoje zabiju, a zatvoriti vanjsku liniju. To je još pod upitnikom, ali će se već nešto iskristalizirati do samog početka utakmice.
Rasterećena Voštarnica
Ovo je za sve vas u klubu najveća i najvažnija utakmica od osnutka kluba. Kakva je situacija u momčadi i je li se osjeća možda neki pritisak pred tako važnu utakmicu?
– Normalno, da nam nije kao i pred svaku našu A-2 ligašku utakmicu i osjeća se neka sitaucija koja i nije baš svaki dan prisutna. Međutim, već smo napravili odličan posao ulaskom među 12 i sve što napravimo preko toga bit će velika nagrada. I baš zato smo rasterećeni što bi u konačnici moglo biti i presudno, jer kad nemate što izgubiti onda ste najjači.
Koje su prednosti Zaboka, a koje Voštarnice u ovoj utakmici?
– Zabok ima širi izbor igrača što automatski znači i veću mogućnost rotacije te njihova visina pod košem i vrlo bitna stavka, kondicija. Upravo taj veći intenzitet treninga, dvaput dnevno za razliku jednog našeg, jest vrlo bitna razlika. Međutim, i mi imamo svog konja za trku, pa tako smatram da nam je jača kohezija u momčadi, i da imamo izgrađen pobjednički mentalitet koji zna biti presudan u ovakvim utakmicama. Na kraju krajeva imat ćemo i šestog igrača, publiku koja će ovaj put biti puno bučnija i brojnija nego protiv Svjetlosti – zaključuje Vidaković. Pobijedi li Zabok u četvrtfinalu 27. prosinca Voštarnica će biti domaćin Ciboni. Vrijedi se, dakle, potruditi, protiv Zagoraca.


 IVANOV: BEZ PODCJENJIVANJA I POBJEDA JE NASA


Velika opasnost po koš Voštarnice će u večerašnjoj utakmici biti Zadranima dobro znani Ive Ivanov. On se veseli ponovom nastupu u Jazinama.
– Voštarnica igra agresivno, napaljeni su i imaju priliku ostvariti najveći uspjeh u povijesti kluba. Imaju iskusne igrače poput Blaslova, braće Bulić, Šandrića i to će im biti možda i zadnja prilika da naprave nešto veliko u svojoj karijeri. Mi trebamo gledati samo sebe, kvalitetniji smo i ako ne podcijenimo protivnika prolazimo u četvrfinale – rekao je Ivanov.




 KUP KREŠIMIRA ĆOSIĆA


U drugom krugu drugog dijela Kupa Krešimira Ćosića igraju: Voštarnica – Zabok (petak, 17), Trogir – Borik-Puntamika (subota, 20), Šibenik – Kvarner, Vrijednosnice OS Darda – Cedevita.
3. krug (27. prosinca): Voštarnica/Zabok – Cibona, Trogir/Borik Puntamika – Zadar, Darda/Cedevita – Zagreb CO, Split CO – Šibenik/Kvarner.