Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Krešin Kup je uvijek velika motivacija

Autor:

18.12.2008. 23:00
Krešin Kup je uvijek velika motivacija


Mi idemo u najjačem mogućem sastavu i idemo na pobjedu. Jedino je sad malo škakljivo kako će reagirati igrači nakon dva tjedna bez utakmica, što može biti neki put prednost, a neki put i nedostatak – rekao je Pero Perić
Košarkaše Borik-Puntamike očekuje u subotu s početkom u 20 sati njihova kvalifikacijska utakmica Kupa Krešimira Ćosića protiv Trogira u kojoj će tražiti prolaz među osam najboljih momčadi u tom natjecanju. Trogir je Puntamičanima ostao u odličnom sjećanju jer su upravo tu izborili jedinu, ali kapitalnu pobjedu na gostujućem terenu u prvenstvu, što im daje još veću nadu da se može izboriti pobjeda i prilika da se 27. prosinca susretnu sa Zadrom u Jazinama. Optimizam pred utakmicu vlada u redovima Puntamičana, što je i potvrdio Pero Perić, sportski direktor Puntamičana.
– Trogir nam odgovara iz dva razloga više nego Dubrava. Manje je za putovati, a i uspomene su puno pozitivnije iz Trogira nego iz Dubrave. No, sigurno neće biti tako odlično kao i prošli put, jer smo stvarno tada odigrali fenomenalnu utakmicu, pogotovo prvo poluvrijeme. Bit će jako teško, ali imamo mi svoje šanse – kaže Perić.
Što znači Kup za Borik-Puntamiku? Je li ima prostora za neke eventualne kalkulacije uzimajući u obzir da se stvarno teško progurati do najbolja četiri jer uvijek morate preko najjačih hrvatskih momčadi?
– Mislim da je bespredmetno uopće govoriti o tome, jer se zna čije ime nosi to natjecanje i svi klubovi u Hrvatskoj samo na račun toga bi trebali uzimati Kup natjecanje sasvim ozbiljno. To se pogotovo odnosi na zadarske klubove koji imaju zbog toga još veći motiv pokazati što bolje lice u Kupu. Mi idemo u najjačem mogućem sastavu i idemo na pobjedu. Jedino je sad malo škakljivo kako će reagirati igrači nakon dva tjedna bez utakmica, što može biti neki put prednost, a neki put i nedostatak – zaključio je Pero Perić.