Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Moramo i možemo bolje na proljeće

Autor:

18.12.2009. 23:00
Moramo i možemo bolje na proljeće

Foto: Vedran SITNICA



Bilo je dosta nesreće, sudačkih previda i naše gluposti, ali se nadam da ćemo na proljeće bitno popraviti krvnu sliku i u tih 13 kola dokazati da nismo zaslužili biti na ovako niskoj poziciji na ljestvici – kaže Ćurjurić


Jesenski dio Prve HNL je iza nogometaša Zadra koji su u sivim tonovima odradili početnih 17 kola. Plasman na 12. mjesto ljestvice nije dao previše osmijeha na lice stručnom stožeru, igračima, a ni navijačima prvoligaša sa Stanova. Tek pet pobjeda od kojih su četiri na Stanovima, dok je rak-rana Zadrana bila njihova epopeja na gostovanjima gdje su izgubili sedam utakmica u nizu. Bilo je i svijetlih trenutaka, kao primjerice pobjede nad Hajdukom na Poljudu, Pobjeda nad Šibenikom u posljednjoj minuti ili čak odličan remi s Dinamom, no prevladale su loše izvedbe pretežno na gostovanjima i trend se Zadra iz sezonu u sezonu nastavlja, a to je teška borba za ostanak. Ako bi tražili pojedinca koji se istakao najviše u sivilu izdanja Zebićevih momaka, ovog jesenskog dijela onda je to sigurno Ivan Ćurjurić koji je znao vezati nekoliko odličnih utakmica, pogotovo na Stanovima što je okrunio s tri vrlo važna pogotka. Njegova ocjena sezone se uklapa u javno mnijenje, ali ga zato ne napušta optimizam.
– Ovo je sigurno polusezona za što prije zaboraviti, jer ukupno gledajući nismo bili pravi. Odmah na startu sezone smo izgubili na Stanovima od Cibalije i to nam je bio veliki šok. Uspjeli smo napraviti pravo malo čudo pobijedivši Hajduk u Splitu i s remijem protiv Dinama, ali smo ipak odigrali ispod svake razine u ostalim utakmicama. To je sve slabo za naš kadar za kojeg smatram da je kvalitetniji od dosta klubova koji se trenutačno nalaze ispred nas. Bilo je dosta nesreće, sudačkih previda i naše gluposti, ali se nadam da ćemo na proljeće bitno popraviti krvnu sliku i u tih 13 kola dokazati da nismo zaslužili biti na ovako niskoj poziciji na ljestvici. Također bih volio da to učinimo i zbog onih koji nas podržavaju i onih koji nas šikaniraju – dao je ocjenu polusezone Ćurjurić.
Koliko ste vi igrači krivi za slabu krvnu sliku kojom ste se prezentirali na travnjaku, pogotovo gostujućima. Je li kemija u svlačionici zaslužna za tu anemičnost?
– Sigurno da u toj konstataciji leži puno razloga našoj blijedoj igri. Nije da su nam narušeni ljudski odnosi, ali sigurno atmosfera u svlačionici može i mora biti bolja. Svi smo u istoj situaciji i dijelimo istu svlačionicu što bi trebali iskoristiti, a ne da budu situacije kad pobijedimo da smo svi skupa, a kad izgubimo svatko ode na svoju stranu. I normalno da s takvom atmosferom nismo mogli napraviti nešto više na gostovanjima gdje smo bili više nego inferiorni. Dali smo samo četiri pogotka u osam utakmica na starni i tu se nema puno više za reći osim da se svi u klubu moramo uhvatiti za isti štap i pokušati ispraviti dosta toga u proljetnom dijelu prvenstva.
Najbolje si ocijenjeni igrač jesenskog dijela.
– Poznata mi je ta činjenica, no vjerujte da mi nije ništa lakše zbog toga. Bit ću pošten i krenuti od sebe, pa reći da sam i ja trebao i mogao bolje. Bilo je nekih trenutaka kad sam bio zadovoljan nakon utakmice, ali u globalu je sve to bilo ispod onoga što mi svi u momčadi možemo pružiti na terenu. Nadam se da ćemo pokazati našu pravu vrijednost u proljetnom dijelu. Treba se prvo malo odmoriti za blagdane, a onda od 10. siječnja krećemo u ispravak svega lošega što smo priredili našim navijačima u prvom dijelu – za kraj je kazao Ćurjurić.