Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Protiv Cedevite nemamo što izgubiti

Autor:

18.12.2009. 23:00
Protiv Cedevite nemamo što izgubiti

Foto: Filip BRALA



Nema predaje unaprijed. Borit ćemo se da napravimo čudo, ako ništa drugo, skupo ćemo prodati kožu – kaže Pavić


I šesta službena utakmica ove sezone u Jazinama za Puntamičane je završila s viškom postignutih poena od gostiju, a ova posljednja protiv Svjetlosti pokazala je da se i bez trojice stožernih igrača (Ivanov, Jurjević i Mrva) može nadmašiti renomiranog protivnika kao što je Svjetlost. Ovo bez trojice se mora uzeti s malom rezervom, jer fizički tek Ivanov nije bio prisutan ni na klupi, dok Jurjević nije ulazio u igru, a kapetan Mrva je nakon fenomenalno odigrane polusezone odigrao 25 minuta s mršavim učinkom što mu nitko ne može zamjeriti. Ipak, sreća (ili znanje) je ove sezone za Puntamičane što imaju koliko-toliko širok kadar pa su uskočili neki drugi momci poput Petanija, Devića ili Olivarija. No najstandardniji prvotimac u ovoj utakmici, a i cijele polusezone je Ivo Pavić koji odrađuje mnogo onog posla koji se rijetko može revno prenijeti na statističke kategorije. Njegovih 8 poena i 8 skokova protiv Brođana bili su od krucijalne važnosti za prolazak zelenih u četvrtfinale Kupa Krešimira Ćosića.
– Pobijedila je momčad kao što funkcioniramo već godinama. Uspjeli smo anulirati probleme s izostancima kolektivnom igrom i mislim da smo se uspješno othrvali svim zamkama koje su nam Brođani priredili. Vidjelo se da smo imali problema s njihovom zonskom obranom, no osjećali smo svi u momčadi da smo bliže pobjedi. Kad je Petani potegnuo u četvrtoj četvrtini bilo je jasno da ćemo i dalje očuvati Jazine bez poraza – Pavić će o samoj utakmici, a do kraja kalendarske godine Puntamičane očekuje i pokušaj protiv Cedevite u Sutinskim Vrelima da se ostvari i plasman na Final four. Iako je Cedevita veliki favorit u toj utakmici.
– Nema predaje unaprijed. Borit ćemo se da napravimo čudo, ako ništa drugo, skupo ćemo prodati kožu. Oni su NLB ligaši, kvalitetno pokriveni na svim pozicijama i trebat će nam večer nadahnuća da budemo al pari s njima. No pokazalo se mnogo puta da se upravo u Kupu događaju čuda, pa zašto ne bi i u toj utakmici. Sigurno mi u toj utakmici nemamo što za izgubiti, dok Cedevita zato ima.


 BLAGDANSKI RITAM




Blagdani će malo omesti ritam treninga, ali Borik će ubrzo dočekati drugi dio sezone gdje će se dijeliti karte za Ligu za prvaka ili Ligu za ostanak. Može li se očekivati bolji nastavak od vrlo dobrog početka gdje ste zaslužili trenutačno četvrto mjesto na ljestvici?
– Prvi dio sezone se može ocijeniti vrlo uspješnim. Moramo uzeti u obzir da se u sezonu ušlo s mnogo nepoznanica, promijenila se jezgra momčadi, ušlo je mnogo mladih i neiskusnih igrača u sastav i uspjeli smo u devet utakmica ostvariti pet pobjeda. Možda ostaje malo žal za jednom gostujućom pobjedom kojoj smo najbliže bili u Trogiru, jer bismo s tom pobjedom dobili mir za nastavak prvenstva. No i ovako nije loše. Nakon nekoliko dana odmora prionut ćemo još žešće treninzima i pokušati sačuvati ovu odličnu poziciju. Imamo pet gostovanja te četiri domaća ogleda tako da su sve opcije otvorene. Jedan kiks nas može mnogo unazaditi dok nas neka pobjeda u gostima može vinuti visoko.