Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Svijetla obljetnica kluba Tim

Autor:

18.12.2009. 23:00
Svijetla obljetnica kluba Tim

Foto: Vedran SITNICA



Skromnim darovima za božićne i novogodišnje blagdane želimo pokazati kako cijenimo vaš trud i plemeniti rad, čime svima pokazujete veliko srce, zaključio je zadarski dogradonačelnik Dražen Grgurović


U restoranu hotela “Iž” Udruga za pomoć osobama s mentalnom retardacijom “Svjetlo” obilježila je jučer desetu obljetnicu osnutka Kluba “Tim”. Riječ je programu poludnevne skrbi izvan obitelji, osnovanom 1999. godine za osobe s mentalnom retardacijom, koji okuplja dvadesetak korisnika. Cilj programa je odrasle osobe s mentalnom retardacijom, koje su izašle iz sustava školovanja, te osobe koje zbog višestrukih teškoća nisu nikada bile uključene u programe obrazovanja, uključiti u svakodnevni život, kao i senzibilizirati javnost da im u svemu tome pomogne. Uz aktivno druženje, članovi kluba tako sudjeluju u brojnim radionicama s različitim sadržajima, od likovnih, keramičkih i kulinarskih radionica pa do različitih sportskih aktivnosti.
– Nakon 21. godine korisnici Udruge izlaze iz sustava školovanja te svoje vrijeme provode isključivo u krugu obitelji. Upravo stoga pokrenuli smo prije deset godina klub s programom poludnevne skrbi u sklopu kojega bi se odvijale različite radionice, rekla je predsjednica Udruge “Svjetlo” Irena Palčić, napominjući da se programom nastoji ostvariti daljnja socijalizacija korisnika, koji na ovaj način imaju mogućnost zajedničkog druženja, sklapanja novih prijateljstava, dok se sudjelovanjem u različitim poslovima osjećaju korisnima. Poludnevna skrb koja uključuje sve navedene aktivnosti, odvija se po četiri sata dnevno, pet dana u tjednu.
Udruga “Svjetlo”, kao i radionice kluba, smješteni su u zgradi Caritasa u nekoliko manjih odvojenih prostorija, koje su im već odavno pretijesne i s obzirom na potrebe neodgovarajuće, pa se u Udruzi nadaju da će uskoro, za što bolje daljnje djelovanje, uspjeti pronaći odgovarajuće rješenje.
Jučerašnju obljetnicu korisnici kluba proslavili su u zajedničkom veselom druženju. Među njihovim gostima, bili su predstavnici Grada i Županije, članovi kick-boxing kluba Zadar s kojima u Udruzi surađuju već dugi niz godina, a uz mnoge druge prijatelje na poziv korisnika odazvali su se i volonteri koji su pjesmom upotpunili slavlje.
Uime Grada sve članove udruge i kluba pozdravio je i dogradonačelnik Dražen Grgurović, želeći posebno ukazati na važnost i vrijednost onoga čime se bavi klub “Tim”, a ta plemenita aktivnost posebno se očituje i dolazi do izražaja upravo u vrijeme predstojećih blagdana.
– Skromnim darovima za božićne i novogodišnje blagdane želimo pokazati kako cijenimo vaš trud i plemeniti rad, čime svima pokazujete veliko srce, zaključio je Grgurović.