Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Božićni susret zadarskog nadbiskupa i svećenika

18.12.2011. 23:00
Božićni susret zadarskog nadbiskupa i svećenika


Prošlu subotu u Nadbiskupskom domu u Zadru održan je već tradicionalni božićni susret zadarskog nadbiskupa mons. Želimira Puljića i svećenika, redovnika, redovnica, djelatnika Caritasa Zadarske nadbiskupije i drugih djelatnika različitih ustanova zadarske Crkve. Susret je započeo molitvom, a uz razgovor, međusobno čestitanje i izmjenu dobrih želja za Božić i Novu godinu bio je ispunjen pjevanjem božićnih pjesama.
– Ovaj susret i sve što se ovih dana odvija u nadbiskupiji po našim župama uklapa se ne samo u kronologiju onoga što se događa, nego i u ovaj ‘kairos’ i razmišljanje o otajstvu koje slavimo i kojem idemo ususret, rekao je mons. Puljić. Potom se zahvalio svima koji na bilo koji način djeluju u Crkvi sa željom da sve ono što su u prethodnom vremenu učinili ne bude samo kronologija događaja, nego da bude popraćeno vjerničkim otajstvenim stavom “da smo svi na ovome svijetu kao otajstveno biće kojega nešto vuče te da nismo samo stvoreni za ovu zemlju, nego smo putnici, nošeni nadom, koju je darovao Isus svojim utjelovljenjem”.
– Poželio bih da nas sve ta nada nosi i neka u tom pogledu bude i ovaj Božić ispunjen otajstvenim ‘kairosom’ Boga koji nam je donio nadu. Želim vam čestit Božić i svako dobro u novoj godini, božićna je čestitka zadarskog nadbiskupa.