Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Kako izgleda božićni šoping u “SuperOvoj”

18.12.2011. 23:00
Kako izgleda božićni šoping u “SuperOvoj”


Priča prati dvije prijateljice: šopingholičarku Violetu koju glumi Sanja Zalović i njenu prijateljicu Rinu, skromnu domaćicu koju glumi Hrvoje Dukić


Večeras u Hrvatskom narodnom kazalištu Zadar, s početkom u 18 sati, možete pogledati kako izgleda najzabavniji božićni šoping u plesno-dramskoj predstavi Plesne udruge Gesta “Božićni šoping u SuperOvoj”.
U predstavi će nastupiti 150-ero djece polaznika udruge koji su se za večerašnju predstavu marljivo pripremali posljednja 3 i pol mjeseca. Plesna udruga Gesta djeluje desetak godina, a okuplja djecu od 3 do 18 godina. Odnedavno, osim plesnog dijela u svoje predstave uključuje i dramsku izvedbu, a Nena Jurišić, voditeljica Udruge ističe kako je takav način rada naišao na veliko odobravanje djece, ali i njihovih roditelja.
– Djeca u svakoj predstavi imaju određenu ulogu kojom se poistovjete, a svaka predstava nosi određenu poruku i pouku, rekla je Jurišić.
Šopingoholičarka i domaćica
Autori predstave kojom će se Gesta predstaviti večeras u HNK Zadar su Hrvoje Dukić i Nena Jurišić koja je osmislila i koreografiju. Osim što već u posljednje tri predstave piše tekstove za Gestu Hrvoje Dukić, inače profesor hrvatskoga jezika kojem rad s djecom nije stran, ovoga puta u predstavi će, uz Sanju Zalović, odigrati i glavnu ulogu.
– Predstava ima privlačan naslov Božićni šoping u “SuperOvoj” jer je to svima dobro poznato po našoj SuperNovoj, iako osim imena i činjenice da je šoping centar nema nikakve sličnosti. Sama priča prati dvije prijateljice: šopingholičarku Violetu koju glumi Sanja Zalović i njenu prijateljicu Rinu, skromnu domaćicu koju glumi Hrvoje Dukić. Predstava je urnebesna komedija, a kroz cijelu “SuperOvu” provest će nas naše plesne točke, otkrila je Jurišić. Otkrijmo još samo da se na dan predstave u “SuperOvoj” organizira late night šoping, a što će se dogoditi saznajte zajedno sa svojom djecom kojima će se ova priča zasigurno svidjeti.
Roditeljima koji razmišljaju o tome kamo poslati svoje dijete ovo je odlična prilika da upoznaju rad Geste. Jurišić ističe da su uvijek otvoreni prema djeci i upravo zato jer vjeruju da svako dijete u sebi skriva potencijal, pa nemaju standardne audicije.
Svi uživaju u plesu
– Nemamo standardne upise i audicije, nego roditelji na naš broj tijekom godine rezerviraju svoje mjesto. Budući da ovo nije škola, željela sam da se pruži prilika svoj djeci da upoznaju ples. Ovdje imate djecu koja su iznimno talentirana i djecu koja imaju problem i s ritmom i sa sluhom, međutim, to se vremenom korigira tako da je meni najveći uspjeh kada neko dijete koje nema prirodnog talenta uživa u ovom, nešto nauči i kada svojim trudom i radom nešto postigne, kazala je Jurišić.
Uz ples, odnedavno i glumu, djecu vesele i prilike da oblače maštovite kostime te svaki put u predstavi budu nešto drugo. Tako će i ovoga puta predstavu pratiti veseli kostimi i bogata scenografija.
Možda većina djece koja danas plešu u Gesti neće odabrati plesnu karijeru, ali zasigurno će se Geste sjećati kao jednog lijepog, kreativnog i veselog razdoblja u životu.
– Moj cilj je da danas, sutra, jedna od ovih djevojčica možda dođe na moje mjesto i zamijeni me ili ako krenu u nekom drugom smjeru da se sjete svake naše predstave, ovih kostima i svega što ih lijepo uz Gestu veže, zaključila je Jurišić dodavši da se nada kako će i njihov rad pridonijeti odgajanju plesne publike u gradu Zadru i češćim prilikama da djeca uživaju u plesnim predstavama.