Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Dizalica poduzeća “Duka” pri padu oštetila automobil?

Autor: Suzana Bandić

19.01.2010. 23:00
Dizalica poduzeća “Duka” pri padu oštetila automobil?

Foto: Filip BRALA



Na gradilištu Jadran Investa u Petrčanima, predio Pinija, u ponedjeljak je oko 14 sati pala dizalica u vlasništvu poduzeće Duca koja je navodno oštetila jedan parkirani automobil te ugrozila građevinske djelatnike koji su se u tom trenutku zatekli u neposrednoj blizini. Nezgodu na gradilištu potvrdio je Antonio Duca, direktor firme “Duca”, no zanijekao je da je u nezgodi dizalica oštetila automobil. Pojasnio je kako dizalica nije pala već da se ona nakrivila prilikom demontaže.
Mještani Petrčana, međutim, tvrde kako su jučer u to vrijeme čuli jak udarac i vidjeli dizalicu koja se srušila dva metra od četvorice radnika. Kažu da nisu mogli prići bliže jer su im to zabranili građevinari, a za oštećeni automobil tvrde kako je bio zelene boje te da je vučnim vozilom otpremljeno s gradilišta u večernjim satima.
U zadarskoj policiji ništa od navedenih informacija nisu nam mogli potvrditi jer, kako su kazali u dežurstvu policije, dojavu o dizalici i oštećenju automobila nisu zaprimili.
Podsjetimo, upravo dizalica tvrtke “Duca” prošlog se tjedna otkačila s prikolice kamiona nakon čega je pala na prometnicu u predjelu Bokanjca i tako na nekoliko sati usporila promet u tom dijelu grada.