Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

TIM donio svjetlo u Baumax

Autor: Anamaria Perović

19.01.2010. 23:00
TIM donio svjetlo u Baumax

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Već godinu dana četiri člana udruge – polaznika kluba TIM, uz jednog člana Udruge za Down sindrom, zaposleni su u Baumaxu na poslovima održavanja, ispomoći i slaganja robe, gdje vrlo uspješno i na obostrano zadovoljstvo ispunjavaju svoje radne zadatke, pod nadzorom radnog asistenta


U prodajnom centru Baumax obilježena je jučer godišnjica suradnje Baumaxove trgovine u Zadru s Udrugom za pomoć osobama s mentalnom retardacijom “Svjetlo”.
Naime, već godinu dana četiri člana udruge – polaznika kluba TIM, uz jednog člana Udruge za Down sindrom, zaposleni su u Baumaxu na poslovima održavanja, ispomoći i slaganja robe, gdje vrlo uspješno i na obostrano zadovoljstvo ispunjavaju svoje radne zadatke, pod nadzorom radnog asistenta.
Kako je istaknula predsjednica Udruge Irena Palčić, ovom suradnjom Baumax je pokazao socijalnu osjetljivost i primjer dobre prakse uključivanja osoba s invaliditetom u svijet rada.
– Ovih godinu dana prošlo je vrlo brzo i bez većih problema. Korisnici su se dobro uklopili u radnu sredinu, uspješno surađuju s djelatnicima centra kao i s kupcima te su jako sretni, ispunjeni i zadovoljni, istaknula je Palčić, naglasivši veliku važnost ovakvog radnog angažiranja korisnika Udruge. Socijalizacija, radna terapija i uključivanje u društvenu zajednicu predstavljaju za njih priliku da pokažu koliko toga mogu postići i ostvariti. Ovom prilikom Palčić je stoga pozvala i ostale roditelje da im se obrate i sudjeluju s djecom u program kluba TIM, koji pruža mogućnost posredovanja pri radnom angažiranju. Riječ je o programu poludnevne skrbi, pokrenutom radi uključivanja u svakodnevne aktivnosti osoba s mentalnom retardacijom koje su izašle iz sustava školovanja, kao i osoba koje zbog višestrukih teškoća nisu nikada bile uključene u programe obrazovanja. Uz mnogobrojne radionice s različitim sadržajima, u klubu se tako procjenjuju mogućnosti svakog štićenika te se na otvorenom tržištu rada traže mjesta gdje mogu zadovoljiti svoje radne potrebe. Baumaxov prodajni centar za sada je jedina takva trgovina, koja svojim primjerom želi potaknuti i druge tvrtke.
– Ne možemo više zamisliti radni dan bez naših štićenika. Već godinu dana uspješno poslujemo te se radujemo našoj daljnjoj suradnji koja je od velike koristi za svih, zaključio je  danasArsim Aliu, voditelj prodajnog centra Zadar.