Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Mali Roko oborio rekord biogradske dvorane

19.01.2011. 23:00
Mali Roko oborio rekord biogradske dvorane


Sinoćnjih dvije tisuće posjetitelja u dupkom punoj Sportskoj dvorani u Biogradu bio je dosad, tvrde Biograđani, apsolutni rekord dvorane po posjećenosti. Sve to zbog humanitarnog koncerta pod nazivom “Veliko srce za pomoć Roku” s kojega je cjelokupni prihod namijenjen liječenju teško bolesnog sedmogodišnjeg dječaka Roka Ugrinića, iz Ugrinića na otoku Pašmanu, kojem je u mjesecu listopadu protekle godine dijagnosticiran tumor na mozgu. Riječ je, nažalost, o teško izlječivom obliku tumora.
U organizaciji Općine Tkon bio je to još jedan dokaz da su zajedništvo i dobrota pravi odgovori na pitanje humanosti. Da dobrotu i senzibilitet ljudi nisu izgubili bilo je vidljivo već pri organizaciji koncerta, kada su nesebičan interes za sudjelovanje pokazali brojni glazbenici, zvijezde domaće estrade: Joško Čagalj Jole, Jelena Rozga, Tomislav Bralić i klapa Intrade te klape Cantus iz Sv. Filip i Jakova, Ardura iz Zadra, Biograd i ženska klapa Libar iz Privlake te sve popularnija splitska grupa Viva. Najavljeni Mladen Grdović zbog viroze, nažalost, nije mogao nastupiti.
Spektakularnu humanitarnu manifestaciju biranim riječima zahvale otvorio je brat Damjan iz Benediktinskog samostana Sv. Kuzme i Damjana na brdu Ćokovac kod Tkona na otoku Pašmanu. Voditeljica je bila biogradska novinarka Branka Pelicarić.