Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

SMS porukama zaprijetili sindikalcu Vedranu Uraniji

19.01.2011. 23:00
SMS porukama zaprijetili sindikalcu Vedranu Uraniji


Najpoznatiji zadarski sindikalist Vedran Uranija policiji je prijavio višekratno uznemiravanje pozivima i porukama uvredljiva i prijetećeg sadržaja koje jučer nije želio komentirati. Neslužbeno doznajemo kako je policija “stisnula obruč” oko počinitelja i njegovih pomagača


Nakon niza slučajeva prijetnji upućenih javnim osobama iz sportskih krugova od kojih je posljednji zabilježen prije dva dana kada su na nekoliko gradskih lokacija osvanuli grafiti prijetećeg sadržaja usmjerenoga na direktora KK Zadra Zdenka Mičića, na meti još uvijek nepoznatog autora prijetećih SMS poruka i telefonskih poziva našla se još jedna osoba iz javnog života grada Zadra.
Riječ je o Vedranu Uraniji, pravnom zastupniku u Savezu samostalnih sindikata Hrvatske za Zadarsku županiju, koji od konca prošle godine na svoj mobitel gotovo svakodnevno dobiva prijeteće i uvredljive poruke, kako putem SMS poruka, a tako i pozive od njemu nepoznate osobe.
– Za sada vam još uvijek ništa o tome ne mogu reći kako zbog sebe, a tako i zbog moje obitelji – kratko je na naš upit o prijetnjama i sadržaju primljenih SMS poruka kazao Uranija moleći za razumijevanje dok nadležne institucije ne odrade svoj posao i pronađu počinitelja. Sličan odgovor stigao je i iz zadarske policije koja ovih dana intenzivno traga za autorom poruka.
– Početkom siječnja 54-godišnjak iz Zadra prijavio je policiji višekratno uznemiravanje putem telefona od strane nepoznate osobe. Uznemiravanje je u vidu uvredljivih i prijetećih poruka i poziva. U tijeku je kriminalističko istraživanje u sklopu kojeg je do sada obavljen razgovor s više osoba koje se dovode u vezu s događajem – rekli su nam u Policijskoj upravi zadarskoj koja, kako neslužbeno doznajemo, stišće obruč oko osobe za koju se zbog sadržaja i izgovorenih prijetnji osnovano sumnja da stoji iza 30-ak poruka. Poruke su, naime, po svom sadržaju kojim ga se naziva pogrdnim imenima te mu se prijeti smrću očiti odraz nezadovoljstva autora i fikcije krivnje na situaciju u kojoj se nalazi upravo Vedran Uranija, najpoznatiji zadarski sindikalac.
Tako je ovih dana poziv za obavijesni razgovor dobilo više osoba, a nekima je policija i pokucala na vrata nakon čega im je, u potrazi za SIM karticama s kojih stižu poruke, pretresla stanove. Činjenica da je telefonske verbalne prijetnje uputila muška osoba, uvelike je pomoglo policiji u sužavanju kruga mogućih sumnjivaca i njihovih pomagača.
Posljednji slučaj SMS prijetnji javnoj osobi nakon čega je uskoro i otkriven autor dogodila se u ožujku prošle godine, a žrtva je bio tadašnji košarkaški trener Danijel Jusup.