Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Tečaj vegetarijanskog kuhanja otvoren svima

19.01.2011. 23:00
Tečaj vegetarijanskog kuhanja otvoren svima


Centar Tara organizira tečaj vegetarijanskog kuhanja pod nazivom “Kuhaonica” koji će se održavati nešto više od tri mjeseca, subotama od 17 do 20 sati.
– Prvenstveno u želji da pomognemo mladim ljudima koji uopće ne znaju kuhati, te onima koji žele postati vegetarijanci, a ne znaju što i kako pripremati, kao i vegetarijancima koji trebaju kulinarski poticaj i inspiraciju održat ćemo 5 radionica kuhanja od po 3 sata, počevši od 22. siječnja do 30. travnja. Na radionicama ćemo obuhvatiti neophodne teoretske temelje, te pripremati jela koja će ilustrirati određene principe i načine kuhanja, a polaznici će sva pripremljena jela degustirati i sudjelovati u pripremanju.
Sve radionice će biti isključivo vegetarijanske i veganske, bez upotrebe mesa, ribe i jaja.
Po završetku “Kuhaonice” polaznici će znati spremati razna jela i steći će osjećaj za kreativno korištenje raznih namirnica, naglašavaju iz Tare.
Radionice će se održavati prema slijedećem rasporedu: juhe i variva – 22. siječnja, umaci, preljevi, žitarice – 19. veljače, pohano, polpete, namazi – 12. ožujka, musake, složenci, pite od povrća – 2. travnja te kolači i slastice – 30. travnja. Iz centra poručuju da ukoliko se pokaže potreba termini se mogu mijenjati, a moguće je i pohađanje pojedinačnih radionica. Kuhaonica je otvorena za sve. Detaljnije o tečaju na www.centartara.com. Prijave i informacije na [email protected] ili 095 596 0279.