Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Borba za opstanak na dubrovačkom frontu

19.01.2012. 23:00
Borba za opstanak na dubrovačkom frontu


Očekuje nas važna utakmica u kojoj pobjedom možemo napraviti veliki posao – rekao je trener Sonik-Puntamike Neven Plantak


Košarkaši Sonik-Puntamike svoju obvezu 14. kola A-1 lige odradit će dan ranije od ostalih ligaša. Destinacija je turistička, Dubrovnik, no zelene u dvorani na Gospinom polju ne očekuje turističko razgledavanje već jedna od najvažnijih utakmica cijele sezone. Prvenstveno zbog pitanja ostanka u ligi, a budući da su Dubrovčani uspjeli tek jednom slaviti u 12 utakmica bilo bi idealno ako bi zeleni pobjedom ostavili gospare na pristojnoj udaljenosti. Drugi razlog je i pokušaj vezivanja dvije, a možda i tri pobjede u nizu ako padne i Kvarner sljedeću subotu u Jazinama.
Podsjetimo, Puntamičani cijelu sezonu funkcioniraju po sistemu toplo-hladno, jednu izgube u gostima, pa dobiju doma, pa je slučaj da još nisu vezali dvije ili više pobjeda. Samopouzdanje je pred ovo gostovanje nikad veće, jer je u prošlom kolu u Jazinama pao i “veliki” Split stoga treba očekivati razigrane igrače u zelenom i na ovom iznimno bitnom gostovanju. Iako će najava trenera Nevena Plantaka biti popraćena i pomalo pesimističnim tonovima s obzirom na nove ozljede koje su zadesile njegovu momčad. Zna on dobro da domaćinu gori pod petama, a za takav izazov treba mu što više zdravih igrača.
– Očekuje nas važna utakmica u kojoj možemo pobjedom napraviti veliki posao, no optimizam nam narušavaju nove ozljede u sastavu. Ovaj put smo nakon Splita ostali bez Vraneša koji je ostao u Zadru dok je s nama otišao Ramljak kojem je nastup vrlo upitan zbog ozljede ruke u prošlom kolu. S njima dvojicom u sastavu mogli bi se i nazvati blagim favoritima u ovoj utakmici, međutim, kratkom klupom ne možemo biti tako optimistični. Pogotovo će nam nedostajati Ramljak koji je bio naš najbolji igrač protiv Splita, a veliki posao upravo je odrađivao u obrani koja je funkcionirala na pravi način i na račun toga smo primili tek 52 poena od vodeće momčadi lige.
Kakvog domaćina očekujete?
– Definitivno očekujemo napaljeni i motivirani Dubrovnik koji uistinu više nema što čekati ako misli ostati u ligi. I u takvoj situaciji za nas leži najveća opasnost. Oni jednostavno moraju pobijediti, pogotovo im je to bitno protiv nas jer ćemo po svemu sudeći biti na kraju skupa u Ligi za ostanak. Tada će ovi bodovi biti prenešeni i već sada se kroje pozicije u borbi za ostanak. Njihova igra nimalo ne odgovara njihovom omjeru 1-11. To su pokazali u prethodna tri kola kada su vrlo gusto gubili od Križevaca, Zaboka i Kvarnera. Donedavno su angažirali i dva pojačanja. Čiklića i Hajdića s kojima ta momčad izgleda totalno drukčije nego prije. Zato očekujemo veliku bitku pod koševima, na nama je da damo sve od sebe, pa ćemo vidjeti kako će sve na kraju ispasti.
Eventualnom pobjedom bismo napravili veliki posao. Približili biste se ugodnijem gornjem dijelu ljestvice.
– Ne razmišljamo ni o čemu osim o 40 minuta igre u Dubrovniku. Sve kalkulacije i proračuni ne mogu nam ništa dobroga donijeti. Idemo iz utakmice u utakmicu, tako treniramo i tako se pripremamo. Koncentrirani smo samo na sljedećeg protivnika i našu igru koja se popravila u posljednje vrijeme, pogotovo u napadu. Ako uspijemo uspostaviti taj toliko željeni napadački kontinuitet onda imamo dobru šansu za pravim rezultatom – za kraj je kazao Plantak.