Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Porazi nisu bili uzaludni

19.01.2012. 23:00
Porazi nisu bili uzaludni


Pomoglo je iskustvo koje naša mlada momčad polagano stječe te smo neke stvari iz utakmica koje smo izgubili mogli i naučiti – kaže Marin Masnić


Vukovar (3:2), Karlovac (3:0), Zagreb (3:2). Tri utakmice, tri pobjede odbojkaša Zadra u posljednja tri kola, od čega su Vukovar i Zagreb pali u svojoj dvorani. Zadrani su tako u tri utakmice skupili sedam bodova i to nakon što su u prvih deset kola osvojili svega četiri boda. Što je razlog tako nagloj preobrazbi?
– Više je čimbenika koji su utjecali na naše dobre igre u posljednjim utakmicama. Pomoglo je iskustvo koje naša mlada momčad polagano stječe te smo neke stvari iz utakmica koje smo izgubili mogli i naučiti. Ono što je nama Daruvar napravio na Višnjiku, kada nas je pobijedio nakon što smo vodili 2:0, mi smo isto napravili Zagrebu u gostima. Dakle, porazi nisu bili uzaludni već je sve to bila škola koju smo morali proći i koju i dalje prolazimo – smatra Marin Masnić, trener Zadra.
U igračkom kadru novo ime je Mario Grubišić, tehničar koji je odlično razigravao momčad protiv Karlovca i Zagreba.
– Grubišić je klasa. Odlično se uklopio u momčad i u njemu smo dobili sjajnog igrača i čovjeka koji već sada mnogo znači za našu momčad. Kada je bilo najteže protiv Zagreba, odlično je razigravao suigrače tako da protivnik nije znao s koje ćemo strane napasti.
Ipak, Zadar je u Trnskom preksinoć bio blizu brzog potopa. Domaćini su vodili 2:0, činilo se da je poraz neizbježan.
– Ne znam što nam se dogodilo u prva dva seta. Moguće da smo u utakmicu ušli previše samouvjereno. Dobro je da imamo samopouzdanja i da smo sigurni u ono što radimo, ali na svakog protivnika treba ići maksimalno. To nije bio slučaj u prva dva seta u Zagrebu tako da je tih 3:2 na kraju stvarno odličan rezultat – zaključio je Masnić.
Zadar je sutra (17 sati) u 14. kolu domaćin Splitu u prvoj utakmici drugog dijela. Još jedna utakmica s konkurentom s dna ljestvice.


 POVRATAK LUKE RADOŠEVIĆA




Masnić je potvrdio da će u momčadi protiv Splita biti Luka Radošević, nekadašnji kapetan Zadra kojeg posljednje dvije i pol godine nema u momčadi.
– S Lukom smo dogovorili da bude među 12 igrača, a o tome na kojoj nam poziciji može najviše koristiti tek ćemo vidjeti. On je naš nekadašnji igrač koji je uvijek bio dobri duh u svlačionici. Osim toga na treninzima se vidi koliko nam može pomoći – kaže Masnić.