Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Hidraulične škare za prometne nezgode

Autor: Ante Vidović

19.01.2013. 23:00
Hidraulične škare za prometne nezgode

Foto: Vedran SITNICA



Želimo biti spremni što brže izići na teren, pružiti unesrećenima prvu pomoć do dolaska ostalih službi iz Zadra, rekao je Ramić


Državna uprava za zaštitu i spašavanje i Javna vatrogasna postrojba Grada Zadra donirali su vrijednu opremu Dobrovoljnim vatrogasnim društvima Starigrad i Kolan jučer u Starigradu. Starigradsko i kolansko društvo dobili su cijevi, pumpe, kombinezone, kacige, obuću, s tim da je JVP grada Zadra Starigrađanima poklonio hidraulične škare koje služe u slučaju prometnih nezgoda.
Ravnatelj DUZS Jadran Perinić kazao je kako se oni brinu da podignu spremnost vatrogasnih postrojbi:
Šoša: Nadam se da će ih koristiti što manje
– Vatrogasci danas ne gase samo požare nego sudjeluju i u drugim intervencijama, sve na usluzi našim građanima. Kada govorimo o području Starigrada i otoka Paga trebamo imati na umu pojačani promet tijekom turističke sezone. Ova oprema će sigurno povećati operativnu sposobnost ovih dobrovoljnih vatrogasnih društava. Nadam se da će to biti poticajno za njih da se u budućnosti još bolje opreme, rekao je Perinić.
– Svjesni smo da DVD Starigrad djeluje najbrže na ovom prostoru Zadarske županije od Masleničkog mosta do granice s Ličkom-senjskom županijom. Oni su uposlili dva profesionalna vatrogasca koji su završili vatrogasnu školu. Mi im poklanjamo hidraulične škare koje će oni znati upotrijebiti da spase nekome život. Isto tako se nadamo da će imati što manje posla s njima, rekao je zapovjednik JVP grada Zadra Željko Šoša.
Predaji opreme prisustvovali su i načelnik Općine Starigrad Krste Ramić te načelnik Općine Kolan Josip Zubović.
7 godina DVD-a Kolan
– Općina Starigrad već nekoliko godina zaredom ulaže u sve segmente sigurnosti. Ove škare i druga oprema su velika stvar za nas s obzirom na naš položaj u odnosu na Zadar. Želimo biti spremni što brže izići na teren, pružiti unesrećenima prvu pomoć do dolaska ostalih službi iz Zadra, rekao je Ramić.
– DVD Kolan djeluje već sedmu godinu. Opreme nikada dovoljno za izići kvalitetno na teren u slučaju potrebe. Zahvaljujući DUZS-u mi iz godine u godinu popunjavamo naše kapacitete, opremamo naše ljude da djeluju profesionalno, kaže Zubović.