Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Rotor će biti završen za mjesec dana

19.01.2017. 23:00
Rotor će biti završen za mjesec dana


Izgradnja rotora na križanju ulica Stjepana Radića i Andrije Hebranga, pored upravne zgrade Čistoće, bliži se kraju.
– Rok za završetak radova je 15. veljače i do tad bi trebalo biti i završeno, osim u slučaju nekih ekstremnijih hladnoća ili padalina. Izvođač je dobio rok od 90 dana, što je dugačak rok, ali uzeli smo u obzir da je zima, da vremenski uvjeti nisu idealni te da i blagdani ulaze u to, kaže Darko Kasap, gradski pročelnik za graditeljstvo.
Radove izvodi zadarska tvrtka Lavčević.
Rekonstrukcija ovog raskrižja je i krenula na inicijativu Ministarstva unutarnjih poslova zbog velikog broja prometnih nesreća na tom mjestu te ga i sufinancira MUP preko programa Sigurnosti na cestama. Ukupni iznos preuređenja je, kako kaže Kasap, 1.200.000 kuna, od čega 750.000 kuna financira MUP, a ostatak Grad Zadar.
– Ovo je dobar primjer suradnje MUP-a i Grada i po istom modelu smo kandidirali i preuređenje križanja Ulice Ivana Mažuranića i Strossmayerove ulice kod marine. Tamo se stvaraju velike gužve u vremenu odlaska na posao i s posla i tijekom turističke sezone pa bi se uredilo semaforizirano raskrižje s lijevim skretačima kako bi se gužve smanjile. Još čekamo odgovor MUP-a, rekao je Kasap.