Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Dobra i kvalitetna suradnja

Autor:

19.02.2009. 23:00
Dobra i kvalitetna suradnja

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Ivan Pehar, u ime Gradske knjižnice Zadar i Enio Grdović u ime Društva zadarskih Arbanasa potpisali su jučer u ogranku Arbanasi Gradske knjižnice Zadar ugovor o korištenju prostora Gradske knjižnice u Arbanasima. Riječ je o ugovoru kojim Gradska knjižnica ustupa Društvu zadarskih Arbanasa jedan ured isključivo u njihove svrhe, dok će se ostali prostori koristiti za razne aktivnosti u svrhu realizacije plana i programa DZA u dogovoru s voditeljicom ogranka Arbanasi.
Ravnatelj GKZD Ivan Pehar istaknuo je da Gradska knjižnica udomljuje više od dvadesetak raznih udruga koje su u osnovi, njihovo bogatstvo.
– Smisao svega je napredak društva i kultura duha. Smisao ovoga danas je da se Društvo zadarskih Arbanasa osjeća ugodno i toplo u ovim prostorima, kazao je Pehar dodajući da Gradska knjižnica Zadar očekuje da Društvo “ne bude zasebno za sebe, već zasebno za sve nas”. Istaknuo je da je bitno povećati broj korisnika.
Enio Grdović je naglasio iskustvo Društva zadarskih Arbanasa u radu s knjigama te njihovu predstavljanju. Najavio je održavanje raznih sekcija od kojih će jedna početi već sutra. Poželio je da suradnja bude dobra i kvalitetna.