Nedjelja, 5. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Još uvijek kovači svoje sreće

Autor:

19.02.2009. 23:00
Još uvijek kovači svoje sreće

Foto: Filip BRALA



Najbolje u cijeloj priči je to što smo još uvijek mi kovači svoje sreće. Ovisimo još uvijek sami o sebi i s dvije pobjede smo najvjerojatnije unutra – kaže Čiklić


Završnica Kupa Krešimira Ćosića je ovaj vikend oslobodila A-1 ligaše obveza pa će se tako prvenstvo nastaviti 28. veljače. Puntamičane tada očekuje gostovanje u Zaboku koje je označeno kao ključan susret u borbi za Ligu za prvaka. Ova pauza je dobrodošla radi regeneracije igrača, ali gledajući s aspekta Puntamičana sigurno je više dobrodošla Zabočanima koji su u negativnoj seriji od sedam poraza. Djeluje kako zeleni nisu mogli poželjeti boljeg suparnika u dijelu sezone kad je svaki bod zlata vrijedan, ali poučeni lošim iskustvima na strani ove sezone, u Borik-Puntamici pušu i na hladno pa su uvjereni da Zabok neće pasti sam od sebe. To mišljenje dijeli i Roko Čiklić, najefikasniji Puntamičanin u ligi (13.3 poena po utakmici), koji smatra da će biti teško, ali ne i nemoguće vratiti se s bodovima u Zadar.
– Ova liga je pokazala da nitko ni u jednoj utakmici nije siguran. Nema favorita i svatko svakoga može dobiti. Najbolji primjer je Cedevita kojoj su svi predviđali da će pokoriti konkurenciju, a oni redovito gube na gostovanjima. Jedino su protiv nas igrali kao da im se radi o životu ili smrti. Upravo zbog te nepredvidivosti ne vidim ništa lakši posao u Zaboku. Oni jesu u negativnoj seriji od sedam poraza, ali sam siguran da će napraviti sve da se iskobeljaju iz neugodne situacije. Mi moramo pobijediti, jer nemamo više prava na kiks ako mislimo ući među najbolja četiri – oprezan je Čiklić.
Tri su kola do kraja, a mnogo je nepoznanica. U užoj konkurenciji za preostala dva mjesta bore se tri kluba. Uz Borik-Puntamiku tu su Dubrovnik i Svjetlost. Iz prikrajka vrebaju Kvarner i Trogir. Kako se ugurati u to odabrano društvo?
– Najbolje u cijeloj priči je to što smo još uvijek mi kovači svoje sreće. Ovisimo još uvijek sami o sebi i s dvije pobjede smo najvjerojatnije unutra. No, postoje tu i scenariji koji imaju veze s pričama koje i nemaju puno veze s košarkom. Samo ću reći da su logistički i lobistički Brođani i Dubrovčani daleko ispred nas. Ne vjerujem da će se Cedevita previše truditi dobiti Dubrovnika pa će nam najvjerojatnije trebati i sve tri pobjede.
Kako ćete iskoristiti ovu stanku? Odlučujuća tri kola su pred vama i važno je što bolje se pripremiti.
– Sigurno će nam trening biti u prvom planu i trener će znati iskoristiti ovu stanku da se psihološki i fizički podignemo. Trebamo ova zadnja tri kola odigrati najbolje što znamo i ne sumnjam da ćemo na kraju slaviti ulazak u Ligu za prvaka – zaključio je Čiklić.