Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Zadrani na Sajmu nautike i sporta u Zagrebu

Autor:

19.02.2009. 23:00
Zadrani na Sajmu nautike i sporta u Zagrebu

Foto: Adam VIDAS



Na 18. međunarodnom sajmu nautike i sporta koji se održava na Zagrebačkom velesajmu sudjeluje čak 570 izlagača iz Hrvatske i 35 zemalja svijeta. Oni su u deset paviljona na 27.000 četvornih metara izložili preko 260 plovila i zahvaljujući tome, hrvatska metropola od 18. do 22. veljače u svom srcu ima marinu.
Ovogodišnji sajam održava se pod sloganom “ploviti, otkrivati, živjeti …” te je ujedinio čitav nautički sektor: hrvatsku brodograditeljsku industriju, zastupnike i uvoznike plovila i opreme, nacionalne sportske institucije. Prvi put sajam se održava pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva mora, prometa i infrastrukture kojim se potvrđuje njegov prestižan i vodeći nacionalni status, ali i njegova važnost za hrvatsko gospodarstvo, osobito izvoz. Ministar Božidar Kalmeta koji je otvorio sajam, podsjetio je da je Hrvatska top nautičko odredište i kako nas je lani posjetilo 807.000 nautičara te ustvrdio da po svim pokazateljima ni ovogodišnji rezultati poslovanja neće zaostajati za prošlogodišnjima.
Među 233 izlagača iz Hrvatske bili su i izlagači zadarske tvrtke. Tankerkomercov Donat Boats i ove godine izložio je Calafuriju Scorpionero 950 koji bez obzira što je u Zagrebu prvi put predstavljen 2007. godine i dalje plijeni pažnju posjetitelja i kupaca. Adex Nautica se tradicionalno predstavila brodovima Adex 25 i Adex 29, Madex je izložio nautičku opremu i odjeće svjetski poznatih marki čije je zastupnik, a SAS Vektor imao je zagrebačku premijeru Adriane 44. Prvi kupac ovog vrijednog plovila bit će nagrađen posebnim poklonom – chopperom.