Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Doktorirala Suzana Jurin

Autor: Ante Rogić

19.02.2010. 23:00
Doktorirala Suzana Jurin


U Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru jučer je održana javna obrana doktorske disertacije Suzane Jurin. Rad pod naslovom “Tekstne vrste u korporativnom menadžmentu”. Jurin je branila pred Stručnim povjerenstvom u sastavu: prof. dr. sc. Lada Badurina, prof. dr. sc. Nada Ivanetić i prof. dr. sc. Ljiljana Stančić.
Suzana Jurin rodom je iz Zadra, a živjela je u Njemačkoj. Zaposlena je kao asistentica na Odsjeku za germanistiku Filozofskog fakulteta u Rijeci.
Kao razlog pisanju upravo navedene teme disertacije navela je jako malo istraživanja provedeneih u stručnoj komunikaciji.
Članovi Povjerenstva u svojim ocjenama Vijeću poslijediplomskih studija Sveučilišta u Zadru rad su ocijenili pozitivno, istaknuvši kako je riječ o vrijednom doprinosu znanosti.
Dr. sc. Lada Badurina istaknula je u svojoj ocjeni kako disertacija predstavlja pionirsko istraživanje u području tekstnih vrsta u poslovnoj komunikaciji u Hrvatskoj. “Svoje istraživanje provela je na respektabilnom korpusu tekstova, što svakako daje posebnu težinu zaključcima do kojih je došla. Osim toga iznijela je niz zanimljivih razmišljanja, koja će, vjerujem, potaknuti i neka nova istraživanja.”, stoji u ocjeni dr. sc. Lade Badurina.
U svojoj ocjeni dr. sc. Nada Ivanetić ističe kako je dosad većina tekstnih vrsta u menadžmentu bila neistražena, a i malobrojni, najčešće općeniti prikazi korporativne komunikacije nisu imali solidnu empirijsku osnovu. Navodi kako je Jurin o tom tipu komunikacije iznijela niz zanimljivih istraživanja.
Dr. sc. Ljiljana Stančić u svojoj je ocjeni navela kako je Jurin istraživala jednu u nas zanemarivanu temu i svojim marom i akribijom dala važan prinos hrvatskoj tekstolingvistici.