Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Nastaviti s pozitivnim nizom

Autor: Andrija Dešpoja

19.02.2010. 23:00
Nastaviti s pozitivnim nizom

Foto: Filip BRALA



Rezultat je u drugom planu, no nećemo sigurno htjeti s porazom se vratiti u Zadar već nastaviti s pobjedama na strani iako se radi o rezultatski nevažnom susretu – kaže Baždarić
Vikend bez službenih utakmica košarkaši Borik-Puntamike neće propustiti skrštenih ruku već će odigrati prijateljsku utakmicu u Splitu protiv istoimenog prvoligaša. Stanka zbog Kupa Krešimira Ćosića možda je najmanje odgovarala upravo Puntamičanima koji su u posljednja dva kola prikazali sve ono najbolje što se nudilo iz njihovog repertoara i prva želja stručnog stožera je održati budnost i spremnost na najvišoj razini pred odlučujući dio sezone. Situacija je što se tiče borbe za opstanak vrlo neizvjesna i dalje unatoč pravom poslu napravljenom u Kaštelima i Dubravi ima još 13 kola u kojima je doslovno sve moguće. Toga je vrlo dobro svjestan i Ivan Baždarić koji se ove sezone nametnuo treneru Plantaku odlično iskorištenim minutama na parketu. Njegov dojam je da se sav uložen trud kad-tad mora isplatiti.
– Napokon nam se otvorilo i uspjeli smo kapitalizirati dobru igru koju smo prikazivali već neko vrijeme. Sav trud i zalaganje na treninzima je konačno došao na naplatu te je puno lakše sada nakon ove dvije vrlo bitne gostujuće pobjede. Svjesni smo da smo tek na početku posla do kraja sezone, a cilj se zna: omogućiti Borik-Puntamici da igra u A-1 ligi i dogodine.
Za održavanje budnosti odlično će poslužiti prijateljski ogled večeras na Gripama.
– Potrebna nam je ta utakmica, prvenstveno zbog održavanja istog ritma kojeg imamo kroz sezonu. Između ostalog, ova utakmica će nam poslužiti za uigravanje i doradu raznih nedorečenih detalja u našoj igri. Rezultat je u drugom planu, no nećemo sigurno htjeti s porazom se vratiti u Zadar već nastaviti s pobjedama na strani iako se radi o rezultatski nevažnom susretu – kaže mladi Baždarić koji se sve više nameće kao idealna alternacija s klupe treneru Plantaku koji mu iz utakmice u utakmicu ukazuje sve veće povjerenje.
– Ova sezona mi je prva u ovom rangu i svjestan sam da sam na početku svog košarkaškog puta te mogu biti vrlo zadovoljan s ukazanom prilikom od strane trenera, ali isto tako i s mojim iskorištavanjem te prilike. Ipak trebam ostati s obje noge čvrsto na zemlji i nastaviti s marljivim radom, pokušati postati još korisniji momčadi, pa će valjda doći i po koja minuta više. Mlada smo momčad, treba imati strpljenja s oscilacijama koje su ovakvim okolnostima u kojima se nalazimo sasvim normalne – za kraj je kazao Baždarić.