Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Večer posvećena mladim zadarskim glazbenicima

19.02.2012. 23:00
Večer posvećena mladim zadarskim glazbenicima


Treći po redu koncert Zadarskog komornog orkestra u koncertnoj sezoni HNK Zadar 2011./12., još jednom je napunio Svečanu dvoranu Sveučilišta u Zadru. Zadarski komorni orkestar kroz svoje se nastupe u posljednjih par godina izborio za respektabilno mjesto na ljestvici hrvatskih komornih izvođača te je zasluženo stekao svoju publiku. Koncert održan u nedjelju bio je još posjećeniji jer je, kako mu je i sam naziv govorio: “Večer Zadrana”, bio posvećen upravo mladim zadarskim glazbenicima.
Uz Zadarski komorni kao solisti su nastupili Marcelo Zelenčić (1986.) na klarinetu, Gordana Pavić (1975.) na klaviru te Ankica Šoša (1988.) na violini. Zajednička odrednica za troje Zadrana, koje je publika u nedjelju imala priliku čuti, je svakako njihov talent kojim su se, iako mladi, iskazali te stekli zasluženo mjesto među hrvatskim glazbenicima. Osim što su svi odreda dobitnici nagrada za svoj rad, nastupali su na samostalnim i skupnim koncertima, članovi su uvaženih orkestara ili se bave pedagoškim radom. Tako je Marcelo Zlarinčić trenutno zaposlen u Simfonijskom orkestru HRT-a, Gordana Pavić predaje klavir u Glazbenoj školi “Ivan Lukačić” u Šibeniku te svira kao solistica i komorna glazbenica diljem Hrvatske, a Ankica Šoša, uz to što je studentica prve godine diplomskog studija na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, stalna je članica Zadarskog komornog orkestra, a nastupa i sa Hrvatskim komornim orkestrom te Varažinskim komornim orkestrom.
Svoju vještinu troje mladih zadarskih glazbenika prikazalo je u nedjelju, uz pratnju Orkestra i u solo dionicama na djelima Johanna Stamitza, Johanna Sebastiana Bacha te Wolfganga Amadeusa Mozarta.
Orkestrom je ravnao splitski dirigent Hari Zlodre.