Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Vršani dali 46 doza krvi

Autor: Velimir Brkić

19.02.2013. 23:00
Vršani dali 46 doza krvi

Foto: Velimir BRKIĆ



S rezultatima u mom dvogodišnjem mandatu jako sam zadovoljna, iako uvijek može i bolje. Vjerujem da vrški aktiv ima dobre temelje i uvjerena sam kako će i ubuduće pod vodstvom Predovana postizati jako dobre rezultate, poručila je Velčić


U suradnji aktiva DDK Vrsi i Gradskog društva Crvenog križa iz Zadra, uz sudjelovanje medicinskog osoblja Službe za transfuziju zadarske Opće bolnice u vrškoj osnovnoj školi provedena je prva od tri ovogodišnje akcije darivanja krvi. Akciji se odazvalo 54 darivatelja, prikupljeno je 46 doza krvi.
– Tradicionalna zahvalna večera održana je u prostorijama Boćarskog kluba Vrsi nakon koje je izabrano novo vodstvo Aktiva DDK-a Vrsi. Umjesto Katarine Velčić novi je voditelj Jurica Predovan.
– Zahvalila bih svima onima koji su darovali krv, kao i svima koji su se odazvali, a ovaj put nisu mogli dati krv, kazala je Velčić.
Pritom je naglasila kako je solidarnost važna u svemu, jer krv već sutra može zatrebati bilo komu od nas ili naših najdražih.
– S rezultatima u mom dvogodišnjem mandatu jako sam zadovoljna, iako uvijek može i bolje. Vjerujem da vrški aktiv ima dobre temelje i uvjerena sam kako će i ubuduće pod vodstvom Predovana postizati jako dobre rezultate, poručila je Velčić.
Novi voditelj je ovim putem pozvao sve one koji žele na bilo koji način pomoći u radu vrškog aktiva neka im se obrate, a sve s ciljem da svi oni koji daruju krv budu još aktivniji i zadovoljniji tijekom održavanja naših akcija. 
– Vjerujem kako ćemo ubuduće sa svakom novom akcijom imati i veći broj darivatelja koji će se odazvati. Dobrodošli su svi ljudi dobre volje. Trebaju nam svi ‘stari’ darivatelji, ali i novi za novi zamah u darivanju, zaželio je Predovan.
Darivanjem krvi možemo spasiti život, ali i ispuniti se pozitivnim osjećajem da smo učinili dobro djelo.
Krv su dali: Šime Utković, Ivica Maraš, Dražen Predovan, Frane Bukva, Željko Milutin, Miro Maraš, Ringo Božić, Marko Nemarić, Darko Vukić, Lovre Predovan, Frane Perinić, Marijana Mijatović, Mario Mijatović, Frane Rončević, Marko Matić, Antonio Maraš, Ana Radobuljac, Milan Marinković, Andrija Mrkela, Ante Božić, Slaven Perinić, Dario Kramarić, Antonio Mrkela, Ante Predovan, Mirjana Maraš, Ivan Predovan, Goran Perković, Nenad Milić, Ivan Perinić, Srećko Perinić, Milan Perković, Marijana Stojak, Boris Vukić, Nenad Jaman, Ana Vukić, Slavko Vukić, Ivo Božić, Enio Vukić, Frane Nemarić, Toni Božić, Ivan Nemarić, Petar Lukić, Denis Predovan, Lovre Perinić, Ante Perinić, Josip Mitrović.