Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Želim poticati kreativno izražavanje

Autor: Valentina Mlađen

19.02.2013. 23:00
Želim poticati kreativno izražavanje

Foto: Zvonko KUCELIN



Dugo vremena dvoumila sam se što želim raditi, s djecom, ili baviti se umjetnošću, a onda sam shvatila kako jedno ne isključuje drugo – Nensi Labura


U ulaznom dijelu Gradske knjižnice Zadar otvorena je druga samostalna izložba autorice Nensi Labura. Prvi puta autorica se zadarskoj publici predstavila izlažući kreativne rukotvorine od recikliranog materijala poput naplavina, školjki, oslikanog stakla, a ovoga puta njena izložba naziva “Boje keramike” predstavlja keramičke rukotvorine, od nakita, figurica, ogledala, okvira za fotografije.
Izložbu je pred prepunom knjižnicom otvorila sama autorica podsjetivši kako je keramičku peć kupila poticajnim sredstvima Ministarstva branitelja, a pohvalila se i diplomom odgojiteljice u vrtiću. Labura je diplomirala na temu “Glina u radu s djecom” te je, kako kaže, uspjela spojiti dvije svoje najveće ljubavi.
– Dugo vremena dvoumila sam se što želim raditi, s djecom, ili baviti se umjetnošću, a onda sam shvatila kako jedno ne isključuje drugo. I kako bi se reklo, sad konačno znam što želim biti kad narastem. Želim biti teta u svome vrtiću koji će poticati kreativno izražavanje djece, a u tom vrtiću imat ćemo i program za odrasle jer svi mi volimo naučiti i pokoji novi trik, najavila je Labura.
Radovi na ovoj izložbi nastali su također reciklažom materijala, a kako je istaknula autorica radila je sa svim dostupnim materijalima, no ponajviše s glinom.