Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Matematika im nije rad, nego zabava (FOTO)

19.02.2014. 23:00
Matematika im nije rad, nego zabava (FOTO)


Četvrti put u nizu Osnovna škola Sukošan je bila domaćinom Županijskog natjecanja iz matematike za učenike od 4. do 8. razreda osnovnih škola Zadarske županije. Na natjecanju je sudjelovalo čak 120 najboljih osmoškolaca, pobjednika školskih natjecanja iz matematike, koji su u Sukošan došli u pratnji 70-ak mentora i ravnatelja škola.
U ime Županijskog povjerenstva za provođenje natjecanja iz matematike, domaćinima je na susretljivosti zahvalila koordinatorica natjecanja prof. Anđelka Marin iz zadarske OŠ Bartula Kašića.
– Uvijek ima djece koja vole raditi matematiku i kojoj je to zabavno. Mi to potičemo i s takvom djecom i radimo. Ne krijemo zadovoljstvo ovoliko velikom broju učenika na županijskom natjecanju, zadnje stepenice za odlazak na državno natjecanje, jer to znači da ne posustaju, kazala je Marin.
Najbolje rezultate, preko 40 bodova, imaju učenici zadarskih osnovnih škola. Noel Lakić, šestaš iz OŠ Šime Budinića, čija je mentorica Anka Marinović, s osvojenih 48 od 50 mogućih bodova u konkurenciji 32 učenika postigao je najbolji rezultat na Županijskom natjecanju iz matematike. Odmah do njega je semašica Marta Knežević iz OŠ Bartula Kašića, mentorica Natalije Zverf, koja je između 21 učenika osvojila najviše, čak 47 bodova. Matea Radović, učenice šestog razreda OŠ Petra Preradovića, mentorica Anita Štimac, osvojila je 42 boda, a sedmaši Ivana Karuc iz OŠ Petra Preradovića, mentorica Karmela Šimunov, i Marin Varivoda iz OŠ Šime Budinića, mentorice Anke Martinović, riješili su postavljene zadatke s 41 bodom.
Osim najboljih šestaša i sedmaša, Noela Lakića i Marte Knežević, nabolji rezultat petih razreda između 36 učenika imala je Hana Vlahov (OŠ Š. K. Benje, mentorica Ljiljana Koritnik) s 34 boda. Među 30 mladih matematičara osmih razreda najbolji rezultat je imao Andrija Miočić (OŠ Bartula Kašića, mentorica Anđelka Marin) osvojivši 39 bodova.
Kompletne rezultate pročitajte u tiskanom izdanju Zadarskog lista.