Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Baradić obećao katastarsku izmjeru, park, nogostupe, rotor…

19.02.2017. 23:00
Baradić obećao katastarsku izmjeru, park, nogostupe, rotor…


Općinska organizacija HDZ-a Stankovci u dupkom punom Domu kulture u petak navečer je obilježila 27. obljetnicu osnutka. Na svečanosti je rečeno kako HDZ u Stankovcima već punih 27 godina obnaša vlast.
Božidar Kalmeta, prvi čovjek HDZ-a Zadarske županije, istaknuo je kako Zadarska županija ima snažne i jake potencijale koji se moraju iskoristiti.
– Pred nama su izazovi na kojima moramo raditi, ključno je to da imamo kvalitetne ljude koji rade na rješavanju problema, koji su spremni za te nove izazove i koji poput načelnika Željka Baradića znaju što je to potrebno u našim sredinama kako bi ljudima omogućili bolji život, poručio je Kalmeta.
Osluhnuti bilo naroda
Općinsko čelništvo pokazalo je da zna osluhnuti bilo naroda i služiti ljudima u ovoj općini na najbolji mogući način.
– Ne nasjedajte pričama i lažnim obećanjima onih koji se pojavljuju tek pred izbore. Dajte svoj puni doprinos tome da HDZ ostvari najbolji rezultat do sada zabilježen na nadolazećim lokalnim izborima kako bi napokon zavladalo blagostanje kakvo Hrvati zaslužuju, pozvao je Kalmeta.
Pritom je naglasio kako imaju znanja, vizije, želje i odlučnosti da rade na novim projektima koji će donijeti boljitak i napredak.
– SDP je imao četiri godine i nije ih iskoristio. Živjeli smo pod čizmom SDP-a i što su napravili, nula, ništa. Sve su zaustavili i ništa novoga nisu započeli. Najbolji ili bolje reći najtužniji je primjer Grad Zadar i Zadarska županija, zaključio je Kalmeta.
Nazočnima se obratio i Božidar Longin, kandidat HDZ-a za župana Zadarske županije.
– Ako vas srce vodi na izbore, a vodi vas, onda se zna da ćemo zaokružiti HDZ, govori Longin.
Pomoćnik ministra mora, prometa i infrastrukture Josip Bilaver iz Škabrnje kazao je kako ministarstvo na čelu s Bukovićem samo u ceste Zadarske županije ove godine ulaže više nego SDP u osam godina vlasti.
– Imamo nevjerojatnu prigodu za još intenzivniji gospodarski razvoj Zadarske županije, za to nam treba kontinuitet vlasti na čelu s HDZ-om, reći će Bilaver.
Načelnik Željko Baradić prisjetio se ostvarenih i najavio nove općinske projekte.
Briga za djecu i maldež
– Asfaltirali smo 12 kilometara nerazvrstanih cesta, asfaltirali prometnice u poslovnoj zoni, izgradili elektranu, tvrtka Plincro izgradila je poslovni centar, tvrtka Sajla com. izgradila je pogon za izgradnju jarbola, proširili smo i obnovili cestu u Velimu, obnovili 16 bunara, uredili poljske puteve. Jedan od najvećih interesa za Općinu je stalna briga za djecu i mladež, kao i briga za obitelj. Studentske stipendije iznose 1.000 kuna, a za svako novorođeno dijete davat ćemo potporu od 8.000 kuna, kazao je Željko Baradić, načelnik s 20-godišnjem stažem.
U iznosu od 85 posto sufinanciraju dječji vrtić, sufinanciraju nabavku školskih knjiga i prijevoz srednjoškolaca, pomažu obitelji s četvero i više djece te obitelji s djecom s poteškoćama u razvoju.
– Pomažu, kako se čulo, sve udruge s prostora općine, govori Baradić.
Za izgradnju dječjeg vrtića, izgradnju školske sportske dvorane i vanjsku rasvjetu u Brdinama u Banjevcima ishođene su građevinske dozvole.
– U suradnji s Vladom započet ćemo s katastarskom izmjerom na 12.426 hektara površine, izgraditi zgradu mjesnog odbora Bila Vlaka, realizirati projekt uređenja parka ispred crkve u Stankovcima koju ćemo i klimatizirati, urediti kulu u Budaku, radit ćemo nogostupe, rotor u poslovnoj zoni, nabrajao je Baradić. istaknuvši kako je HDZ stranka koja ne vlada, nego služi svome narodu, stranka koja štiti nacionalne interese i domoljublje.