Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Propustili 2:0 i četiri meč lopte

19.02.2017. 23:00
Propustili 2:0 i četiri meč lopte


Silno su bili razočarani Zadrani nakon utakmice protiv Splita u kojoj su u petom setu propustili realizirati četiri meč lopte nakon što su vodili 14:10. No, serijom 8:2 gosti su zaokružili preokret i nadoknadili vodstvo “plavih” koji su osvojili prva dva seta. Tako se drugi put ove sezone dogodilo da igrači s Višnjika na domaćem terenu gube utakmicu nakon što su vodili 2:0 u setovima. I dok poraz od Broda u 1. kolu neće imati rezultatskih posljedica, protiv Splita su izgubljena dva važna boda pred početak razigravanja za plasman u Superligu. Osim toga, Zadar ponovno nije uspio povezati dvije dobre utakmice potvrđujući promjenjivost ovogodišnje forme.
– Imali smo sve u svojim rukama, ali nažalost na kraju smo sve izgubili. Izostala je prava reakcija s klupe kada je to bilo potrebno, odnosno kada je prva postava počela padati. Iako je Split kvalitetniji nego u prvom dijelu kada smo pobijedili s 3:0 očekivali smo da ćemo i u ovom dvoboju osvojiti tri boda – kaže Marin Masnić, trener Zadrana koji su tako “poništili” odlično izdanje iz prošlog kola u kojem su s 3:2 slavili kod Medicinara.
– Tada smo igrali sa svim igračima i svi su pružili maksimum. Protiv Splita to nije bio slučaj, a mi smo momčad koja nikoga ne može pobijediti na pojedinačnu kvalitetu ili “na mišiće”.
Masnić je svjestan što znači gubitak dva boda.
– To su Splitu jedina dva boda koja će prenijeti u doigravanje. S druge strane, očekivali smo da ćemo preskočiti Varaždin, a sada smo ponovno u minusu. Iako smo razočarani ovakvim raspletom protiv Splita još ništa nije gotovo. Čeka nas šest kola u kojima je otvorena borba za prva dva mjesta – zaključio je Masnić.
Zadar sezonu nastavlja razigravanjem u 3. skupini u koju će prenijeti osam bodova. U skupini su još Medicinar, Varaždin i Split i nakon šest kola dva najbolja sastava uključit će se u doigravanje za prvaka, a izborit će i nastup u Superligi sljedeće sezone. 3. skupina: Medicinar 13, 2. Varaždin 10, 3. Zadar 8, 4. Split 2 boda.


 Zadar – Split 2:3


(25:23, 25:21, 20:25, 23:25, 16:18)
ZADAR – Dvorana IV ŠC Višnjik. Gledatelja: 100. Suci: Špadina, Ninić (Šibenik).
ZADAR: Jelenić, Stojsavljević, Perić, Surać, Mišlov, Lučić, Kokić, Pernjak, Dukić, Gobin, Babić. Trener: Marin Masnić.
SPLIT: I. Ćosić, Antić, F. Ćosić, Gnječ, Gudelj, Skočić, Zelić, Maršić, Karaula, Šimac, Žanić, Boras. Trener: Tomislav Karaula.