Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Učenje stranog jezika ne mora biti bauk

Autor: Valentina Mlađen

19.03.2009. 23:00
Učenje stranog jezika ne mora biti bauk

Foto: Sebastian GOVORČIN



U Multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice u Zadru učenici “frankofonci” zadarskih osnovnih škola okupili su se na jezično-likovnoj radionici. Iako iz tri različite škole zajednička im je ljubav za učenje francuskog jezika i želja za izražavanjem kreativnosti.
– Francuski jezik učim jer mi idu jezici i zato jer ga ne uči puno ljudi, ali ovdje sam se prijavila, jer se volim baviti kreativnim radom i učiti nove stvari na zabavne načine, otkrila nam je svoje motive za sudjelovanje jedna učenica iz OŠ Šimuna Kožičića Benje.
Uključene su tri zadarske osnovne škole, OŠ Šimuna Kožičića Benje, OŠ Petra Preradovića i Privatna OŠ Nova, a na radionici je sudjelovalo tridesetak učenika od petog do osmog razreda. Radionicu je vodila profesorica francuskog jezika i likovne kulture Svjetlana Pera, a pomagale su joj profesorice iz škola sudionica. Osim što ih je došao pozdraviti i Nenad Zekanović, predsjednik Hrvatsko-francuske udruge u ispomoć im je došla i sveučilišna profesorica Isabelle Fillon. Radionica je nosila simbolično ime “Deset riječi francuskog jezika za budućnost”. Učenici koji su sudjelovali imali su zadatak da na osnovu deset izabranih francuskih riječi ilustriraju njihova značenja. Osim kreativnog dijela, jezični zadatak bila je izrada plakata na temu Francuski jezik danas u svijetu, frankofonija i poznati Francuzi. Za radionicu je namjerno izabran datum 20. ožujka, jer se na taj dan obilježava i Međunarodni dan Frankofonije. Radove “frankofonaca” svi zainteresirani imat će priliku vidjeti na panoima Gradske knjižnice Zadar.