Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Jusup: Svaka pobjeda je bitna

Autor: Andrija Dešpoja

19.03.2010. 23:00
Jusup: Svaka pobjeda je bitna

Foto: Zvonko KUCELIN



Zaključena je sezona u NLB ligi upravo onako kako je i započeta, pobjedom, no u zbrojenim puntima nije se došlo do one granice od 60 i Zadrani se mogu punom parom početi pripremati za nadolazeće po najavama nikad neizvjesnije domaće prvenstvo. Ipak, završni komentar nakon posljednje regionalne epizode obaju momčadi, Zadra i Zagreba pripao je njihovim kormilarima Danijelu Jusupu i Denisu Bajramoviću. Jusupu je izgleda krenulo, barem što se tiče domaćih susreta, jer je protiv Zagreba ubilježena druga u nizu. Izgleda da je njegova momčad sposobna donijeti bodove jedino kad oni nisu nasušno potrebni, no bilo kakvoj pobjedi se ne smije i ne može gledati u zube, a pogotovo protiv ovako kvalitetnog protivnika.
– Dobili smo utakmicu što je izuzetno važno po nas tj. za naše samopuzdanje. Spremili smo se za Zagreb i njima je ova utakmica bila izuzetno bitna, no mi smo se postavili od prve minute kao da pobjeda treba i nama u takvom smislu. To je vrlo pozitivno, jer su igrači shvatili da nam je svaka pobjeda bitna za podizanje izgubljenog samopouzdanja. A i dobro je da smo željom i na kraju pobjedom pokazali da smo pošteno htjeli završiti sezonu u NLB ligi – prve su impresije Jusupa nakon utakmice, a nakon toga se dotakao analize same utakmice.
– Mislim da smo uspjeli zaustaviti Simona i Mulaomerovića na jednoj nižoj razini od uobičajene. Imali smo problema s unutarnjom igrom jedno određeno vrijeme, pokušali smo to kompenzirati zonom i to nam je pošlo za rukom tek djelomično. Međutim, Zagreb je izuzetno iskusna i kvalitetna momčad i mene ova pobjeda izuzetno veseli – kazao je Jusup i prepustio svom kolegi Bajramoviću da i on prozbori koju o utakmici u kojoj su njegovi igrači propustili nesvakidašnju priliku da pobjedom osiguraju plasman na završnicu NLB lige. Pritisak je ipak bio prevelik iako se radi o momčadi koja u svojim redovima ima pozamašan broj prekaljenih igrača.
– Za nas je ovo bila izuzetno bitna utakmica, ali na kraju živci nisu izdržali. Važnost utakmice je utjecala na nas koliko god to mi htjeli priznati ili ne. Uspjeli smo prvo poluvrijeme kontrolom skoka održavati se u utakmici,
U drugom poluvremenu Zadar je zaigrao puno bolje, mi lošije i nismo uspjeli zakomplicirati situaciju za plasman na Final four. Nismo pratili zbivanja na drugim terenima, jer je to bilo uvjetovano pobjedom u Zadru. Ipak sezona je za nas uspješna. Osvojili smo Kup Krešimira Ćosića, u NLB ligi završili smo na šestom mjestu što da mi je netko ponudio na početku bih objeručke prihvatio. Ostaju nam još dva fronta. Eurochallenge kup i domaće prvenstvo u kojem sigurno nećemo igrati spuštenih gaća – kazao je Bajramović.