Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Krediti potrošeni, pobjeda imperativ

Autor: Šime Ćurko

19.03.2010. 23:00
Krediti potrošeni, pobjeda imperativ


Pozitivan rasplet za Zadar u toj utakmici znači povećanje šansi za ostanak, a poraz komplicira ionako zamršenu situaciju


Četiri utakmice, tri poraza. Sva tri na gostovanjima. Učinak je to košarkašica Zadra u A-1 ligi za ostanak. Jasno, takvi rezultati morali su se odraziti i na stanje na ljestvici pa tako ekipu s Višnjika trenutačno samo jedan bod dijeli od pretposljednje poziciji na kojoj ostanak u A-1 ligi nije siguran.
– Bez obzira na dobre igre u prvom dijelu sezone znali smo da je moguća i ovakva situacija. Zadar trenutačno spada u donji dom A-1 lige i ovo je naša realnost. Teško je nadomjestiti stalan odlazak najboljih igračica pa trenutačni rezultat, koliko god bio težak za nas, nije i neočekivan – smatra Branimir Peričić, pomoćni trener. Realnost ili ne, ali Zadar u nedjelju (18) sati u 5. kolu ima obvezu pobijediti Split na Višnjiku. Pozitivan rasplet za Zadar u toj utakmici znači povećanje šansi za ostanak, a poraz komplicira ionako zamršenu situaciju. Splićanke na Višnjik dolaze bezbrižne, njima bi u preostalih šest kola vjerojatno samo jedna pobjeda bila dovoljna za potvrdu ostanka u povratničkoj sezoni. Iako u njihovim redovima više nema Vedrane Grgin, Split je daleko od bezopasne ekipe, što potvrđuju i njihovi rezultati u Ligi za ostanak.
– Split je bez Grgin znatno slabiji, ali naš je najveći problem u dvobojima s njima manjak visine. Važno je i kako ćemo reagirati u obrani jer u napadu se uvijek nekako možemo izvući, čak i bez Ine Marin. Očekujem da će se u tom dijelu nekome otvoriti, ali bez prave obrane nemamo se pravo nadati pozitivnom rezultatu – smatra Peričić koji vjeruje da ova ekipa ima snage ostati u A-1 ligi.
– I lani je bila slična situacija pa su djevojke potegle kad je bilo najpotrebnije. Nadamo se da će se takvo što ponoviti i u preostalih šest utakmice – zaključuje Peričić.
Zadar nakon Splita očekuju još dvije domaće utakmice (Požega, Pula) i makar dvije pobjede u ova tri dvoboja djevojkama s Višnjika širom bi otvorile vrata ostanka.
U 5. kolu igraju: Zadar – Split (nedjelja, 18), Plamen Požega – Biska Pula, Trešnjevka – Agram.