Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Studente motivirati za izlazak na izbore

Autor: Ante Rogić

19.03.2010. 23:00
Studente motivirati za izlazak na izbore

Foto: Sebastian GOVORČIN



Nije fraza ako pohvalim rad Zbora. Predstavnici su pokušali s promoviranjem pravih vrijednosti. Moje sugestije su da nastavite biti aktivni na svim područjima. Moja poruka budućem vodstvu je da ne gubite strpljenje i izbjegavajte konflikte, jedino se tako mogu postići rezultati, poručila je studentima prorektorica Proroković
Svečana sjednica Studentskog zbora Sveučilišta u Zadru održana je jučer u Svečanoj dvorani Sveučilišta. Sjednica je organizirana zbog prestanka mandata aktualnih studentskih predstavnika koji su se borili za studentska prava i poboljšanje studentskog života u raznim sferama, aspektima i domenama akademskog života u posljednje dvije godine. U svrhu što boljeg i pozitivnijeg oproštaja ovog Studentskog zbora te ususret novim izborima za Studentski zbor, organiziran je prigodan program.
Aktualni Studentski zbor predstavio je svoje najveće uspjehe u zadnje dvije godine, osvrnuo se na zadnje izbore za Studentski zbor te predstavio strategiju za motiviranje studentske populacije Sveučilišta u Zadru kako bi sudjelovali u predstojećim izborima.
U ime Uprave Sveučilišta u Zadru studentima se obratila prorektorica za studentska pitanja dr.sc. Ana Proroković. Kazala je kako je, barem u njenom mandatu, život studenata i profesora buran i živ. Također, napomenula je kako su u ovom sazivu Zbora bili studentski prosvjedi, što još uvijek izaziva kontroverze. Istaknula je kako su studenti puno radili, a smatra da su prošlih godina studenti imali više jedinstava nego sami profesori.
– Nije fraza ako pohvalim rad Zbora. Predstavnici su pokušali s promoviranjem pravih vrijednosti. Moje sugestije su da nastavite biti aktivni na svim područjima. Moja poruka budućem vodstvu je da ne gubite strpljenje i izbjegavajte konflikte, jedino se tako mogu postići rezultati, poručila je prorektorica Proroković. Pohvalila je studentske projekte, istaknuvši kako je riječ o nečemu što treba njegovati.
O studentskim izborima 2008. godine govorili su Anita Džepina, predstavnica sa sveučilišne liste, Odjel za ekonomiju i Vedran Lešić, također predstavnik sa sveučilišne liste, s Odjela za psihologiju. U svojem izlaganju istaknuli su kako se nadaju da će na predstojećim izborima koji će se održati 14. travnja na sveučilišnoj listi biti odaziv od 20 posto, dok na barem deset sastavnica očekuju odaziv veći od 50 posto.
Strategiju za nove studentske izbore prezentirali su Ivan Gambiroža, predstavnik Odjela za geografiju i Stjepan Bačić, predstavnik Odjela za povijest. Gambiroža je istaknuo kako će se potruditi više na motivaciji studenata kako bi izašli na izbor, ali još više kako bi se kandidirali.
Na samom kraju studentima su se obratili dosadašnji predsjednik Studentskog zbora Stipan Dilber i njegova zamjenica Jelena Kupsjak, još jednom se podsjetivši na dvogodišnji mandat i sve rezultate postignute u tom razdoblju.


 PRIZNANJA NAJBOLJIM PROJEKTIMA


Studentski zbor dodijelio je priznanja najboljim studentskim projektima za 2009. godinu. Za najbolje projekte odabrani su: “Dani mladih knjižničara”, “Ruski dani”, “Student-mentor”, “Geo-Gazzette”, časopis studenata geografije, “Rostra”, časopis studenata povijesti, “Dani arheologije”, “Dani studentskog aktivizma”, “Dani povijesti”, “SF week”, “Dani seksualnosti” i “Volontiram”.