Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

U Šibeniku otvoriti vrata o(p)stanka

Autor: Andrija Dešpoja

19.03.2010. 23:00
U Šibeniku otvoriti vrata o(p)stanka

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Karavana Lige za ostanak već se nastavlja danas utakmicama 2. kola nakon što je od prvog prošlo tek tri dana. Borik-Puntamika je otvorila porazom u Dubravi, a večeras ih očekuje novo gostovanje, na šibenskom Baldekinu. Ponovno se radi o dvoboju koji nosi veliki uteg, više domaćinu Šibeniku nego Puntamičanima, no svjesni su u taboru zelenih kako bi ih pobjeda na Baldekinu dovela na prag osiguranja ostanka u ligi.
Upravo u Šibeniku početkom siječnja su Puntamičani imali možda najbolniji poraz sezone u trenucima kad se Draženov klub našao u najvećoj agoniji u posljednje vrijeme. Odlazak ključnog terceta Bilan-Petković-Rahimić bio je samo optička varka za Plantakove igrače koji su unaprijed upisali dva boda kad ono se dogodio uvjerljiv poraz od ostatka šibenske momčadi u kojoj su glavnu rolu odradili Filipović i Maleš. Upravo taj dvojac će biti pod najvećom prismotrom zelenih iako su u međuvremenu Šibenčani doveli zamjene za „odmetnutu djecu” u liku Ercegovića i Bubala. Upravo bivši igrač Zadra, Kristijan Ercegović bit će najveća okupacija Puntamičaninu Ivi Ivanovu koji smatra kako za pobjedu treba ponoviti igru iz pobjedničke serije prije Dubrave.
– Poraz u Dubravi nam je prvi nakon mjesec i po dana i sigurno nismo zaboravili kako se pobjeđuje. Imamo priliku u Šibeniku ispraviti neke stavri koje nisu štimale u Dubravi iako smo i tamo davali sve od sebe. Jednostavno smo naišli na iznimno raspoložene pojedince u Dubravinom dresu poput Vragovića i Marića te nismo uspjeli u nastavku naše pobjedničke serije. Zato imamo priliku u Šibeniku široko odškrinuti vrata opstanka, ali jedino u slučaju ako odigramo onako kako znamo i možemo.
To podrazumijeva granitnu obranu i ubojit napad. U Dubravi nije bilo dovoljno raspoloženih pojedinaca?
– U Dubravi smo imali loš ulaz u utakmicu i slabo smo zatvarali obrambeni skok što se kasnije pokazalo nedostižnim. Upravo je to pokazatelj kako ne bi smjeli krenuti u utakmicu. Taj početak je vrlo bitan, jer onda nam samopouzdanje raste kako utakmica odmiče. Ne očekujem ništa nego vrlo težak susret u kojem će biti veliki ulog, a ja se nadam da ćemo kući pjevajući – kaže Ivanov i pokušao otkriti koji su najjači šibenski aduti.
– Iako su im otišli neki vrlo bitni igrači poput Bilana i Petkovića i dalje imaju respektabilan sastav u kojem su glavne uloge preuzeli Filipović i veteran Maleš. Doveli su iskusne Ercegovića i Bubala, a vrlo opasan je i Gaurina koji zna ući u seriju. Također su prostor dobili neki njihovi mlađi igrači poput Vrlike, Došena i Vladovića. Siguran sam da ćemo biti puno bolji nego u našem prošlom susretu u kojem smo podbacili i izvan svih očekivanja ostali bez pobjede – kazao je za kraj Ivanov.
Raspored 2. kola: Šibenik – Borik-Puntamika (19.30),  Kaštel galerija – Dubrava, Split – Dubrovnik.