Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Zebić: Dobra podloga za nastavak lige

Autor: Andrija Dešpoja

19.03.2010. 23:00
Zebić: Dobra podloga za nastavak lige

Foto: Vedran SITNICA



Nakon dugo vremena još tamo od zimskog razdoblja HNL -a nogometaši Zadra su protiv Međimurja pronašli put do pobjede. Tri boda su velika zadovoljština u kolu kad se rijetko pobijeđivalo, a konkurenti Zadrana nisu baš briljirali. Treneru Zadra, Daliboru Zebiću sigurno je bilo dosta ugodno izaći pred novinare nakon utakmice, jer je uspio u zimskoj stanci, izuzevši mršavi domaći remi protiv Karlovca u pretprošlom kolu, stvoriti od Zadra čvrst kolektiv koji teško prima golove, a rubriku s bodovima učiniti sve punijom. U kontekstu bodovnog učinka istaknuo je i najveće zadovoljstvo, a igra pogotovo veznog reda ipak ima dosta nedostataka.
– Nismo već dugo pobijedili i to nam je nakon ove utakmice najveća zadovoljstvo. Vidi se po svakom kolu da nije nikome u ligi lako doći do bodova i imali smo vrlo neugodnog protivnika, Međimurje, ali nam je situaciju na utakmici umnogome olakšalo to rano vodstvo iz prvog ozbiljnijeg napada. Taj gol dao nam je veliko samopouzdanje, no moram priznati izvirala je iz igrača neka nervoza koja se najbolje primjetila sredinom prvog poluvremena kad smo živjeli dosta opasno nekih petnaestak minuta – proanalizirao je Zebić prvi dio u kojem su pali svi golovi na utakmici, a u drugom je trebalo stečenu prednost privesti svome sretnom završetku.
– U drugom poluvremena nije bilo potrebe srljati po taj treći gol, nego smo se okrenuli čuvanju vodstva. Naravno, bilo je nekih izglednih prilika, ali najvažnije je na kraju da smo uspjeli sačuvati mrežu netaknutom i tako si prištedili nepotrebne nervozu oko očuvanja pobjede. Prema tome, osvojili smo ta tri radna boda koja nam daju dobru podlogu za nastavak lige i s nadom da ćemo i u sljedećim utakmicama to uspijevati – riječi su Zebića na kraju svog izlaganja, a bilo je zanimljivo čuti što će reći renomirani trener Čakovčana, Srećko Bogdan.
– Čestitao bih Zadru na pobjedi. Obistinilo se naše predviđanje prije same utakmice da će biti iznimno teško protiv domaćina koji se bori isto kao i mi za ostanak, a pored svega toga u prošlom kolu su se iz Maksimira vratili neporaženi što je bio velik poticaj Zadranima da protiv nas igraju prepuni samopouzdanja. Primili smo dva gola zahvaljujući našim greškama, a nismo zabili iz nekoliko naših izglednih prilika. Stoga smo u drugom poluvremenu krenuli još više prema naprijed, pokušao sam sa svježim igračima s klupe, međutim nismo bili toliko konkretni kao u prvom poluvremenu. Zadar je iskoristio svoje prilike, a mi nismo – zaključio je Bogdan.