Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Sreća nas je napokon pomazila

19.03.2011. 23:00
Sreća nas je napokon pomazila


Prva pobjeda u proljetnom dijelu podigla je razinu zadovoljstva u stožeru Zadrana. Osim tri boda koja život znače, Dalibor Zebić je dobio i na kraju izgubio Želimira Terkeša. Nakon dugo vremena kapetan Zadra je zabio gol i to od velike važnosti, a nakon utakmice je obznanjeno da odlazi u Kinu na osmomjesečni angažman.
– Teška utakmica za nas. Mislim da će sve na Stanovima nalikovati ovoj do kraja prvenstva. Tomu je razlog taj nedostatak kvalitete prema naprijed. Nikako ne uspijevam potisnuti protivnika na njegovu polovicu i dominirati 90 minuta. Bilo je istina, tu puno borbenosti, čvrstine, ali nedostajalo nam je kreacije, individualnih poteza koje nam trebaju da bi izašli pred gol. Vidjelo se kako Terkeš nama puno znači pogotovo u duetu sa Santinijem. Sve onda izgleda opasnije, okomitije prema naprijed, ali na žalost mu je ovo bila posljednja utakmica prije odlaska u Kinu. Barem je pomogao momčadi s golom za tri boda, pomogao na podizanju samopouzdanja pred teško gostovanje u Puli.
Gol je došao u trenutku kad se činilo da će utakmica otići u neodlučene vode.
– Nismo dali gol u drugom dijelu sezone do ove utakmice. Pao je u zadnji čas kad je Lokomotiva počela prijetiti. Nije bilo iz prave akcije već iz jedne gužve gdje nas je i sreća napokon malo pomazila. Ostajemo i dalje u nervozi borbe za ostanak, bit će grča, bit će teško i neće biti sve lako istrpjeti, no danas smo uspjeli i zadovoljni smo zbog toga – kazao je Zebić nakon prvog troboda u proljetnom dijelu. Gostujući trener Krunoslav Jurčić je pak u prvoj utakmici na klupi Lokomotive upisao poraz. Poraz koji se na kraju možda mogao i izbjeći.
– Tipična utakmica u kojoj smo mi i Zadrani tražili bodove spasa. Zato je i igra bila rastrgana, bez pokušaja da se igra nogomet. Zahvaljujući strašnim individualnim pogreškama u primanju ili oduzimanja lopte nismo mogli očekivati više od poraza. Preuzeo sam ovu momčad nedavno i nisam očekivao tako nisko samopouzdanje kod nekih igrača. Zato trebam što prije upoznati igrače i upoznati ih sa filozofijom nogometa koju im želim prenijeti i ovih sljedećih 15 dana pauze će dobro doći u tom pogledu.