Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Karamarko: Hrvatsku su stvorili Tuđman i branitelji, a ne Tito i njegovi apologeti!

Autor: Siniša Klarica

19.03.2013. 23:00
Karamarko: Hrvatsku su stvorili Tuđman i branitelji, a ne Tito i njegovi apologeti!

Foto: Marin GOSPIĆ



Hrvatska je u ovom trenutku devastirana jer oni koji su na vlasti ništa nisu u stanju učiniti, rekao je Karamarko, a Kalmeta je izrazio bojazan da se sve svodi na to da se Zadru oduzme administrativno središte


U ponedjeljak je u benkovačkoj sportskoj dvorani HDZ Benkovac obilježio 23. obljetnicu osnutka. Bilo je to prisjećanje na 18. ožujka 1990. kad je dr. Franjo Tuđman, za vrijeme prve predizborne kampanje pred prve višestranačke izbore, posjetio Benkovac. Taj se dan pamti i po tome što je lokalni Srbin Boško Čubrilović pištoljem nasrnuo na budućega hrvatskog predsjednika, ali je u tome bio spriječen pravodobnom intervencijom redara.
Predsjednik benkovačkog HDZ-a, gradonačelnik i saborski zastupnik Branko Kutija naglasio je da je njegova stranka uvijek bila pobjednik na izborima u Benkovcu.
Predsjednik županijskog HDZ-a i potpredsjednik stranke Božidar Kalmeta istaknuo je kako je današnji odnos središnje vlasti prema Zadarskoj županiji blago rečeno nedobronamjeran, a izrazio je bojazan da se sve svodi na to da se Zadru oduzme administrativno središte.
Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko posvetio je veći dio svog govora Tuđmanovoj ostavštini i povratku HDZ-a njegovoj političkoj ideji. HDZ po Karamarku ima na tisuće ljudi koji nisu ogrezli u kriminalu. HDZ ima i zasluge za stvaranje Hrvatske države koju su, kaže Karamarko, stvorili Tuđman i branitelji, a ne Tito i njegovi apologeti.
– Hrvatska je u ovom trenutku devastirana, jer oni koji su na vlasti ništa nisu u stanju učiniti.  Izbori za EU parlament 14. travnja bit će prvi znak naše snage. Onaj tko dobije EU izbore u lokalne ulazi s velikom psihološkom prednošću, rekao je predsjednik HDZ-a dodajući ako njegova stranka ostvari zadovoljavajući rezultat, da će aktualnu “Kukuriku vlast” na parlamentarnim izborima pomesti tako da ih 20 godina nitko neće moći skupiti.