Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Petra Hrašćanec i Saša Božić na festivalu u Milanu

Autor: Hina (H)

19.03.2013. 23:00
Petra Hrašćanec i Saša Božić na festivalu u Milanu

Foto: PIXELL



Hrvatski koreografsko-plesački tim Petra Hrašćanec i Saša Božić gostovat će na ovogodišnjem međunarodnom plesnom festivalu UOVO u Milanu, koji se održava od 20. do 24. ožujka u tome gradu, gdje će u milanskoj palači Triennale di Milano izvesti nagrađivanu predstavu “Love will tear us apart”.
Priznata mlada hrvatska plesačica i koreografkinja i kazališni redatelj, dramaturg i koreograf našli su se, tako, u društvu velikih europskih i svjetskih koreografskih imena poput Jeromea Bella, Cecilie Bengolea i Franoisa Chaignauda, a u programu jednog od najznačajnijih europskih plesnih festivala nastupit će 24. ožujka.
Plesna predstava “Love will tear us apart” koreografski je solo stvoren specifično za izvođačicu Petru Hrašćanec. Kako se navodi u najavi predstave na mrežnim stranicama produkcijske tvrtke de facto, rad je nastao kao platforma kroz koju Hrašćanec komunicira s gledateljem proces svojeg plesnog razmišljanja. Sam rad žanrovski luta između rock-koncerta, ispovjedne forme i apstraktnog plesa.
Predstava je nagrađena produkcijskom nagradom Tjedna suvremenog plesa 2012, iste godine Petra Hrašćanec za nju je nagrađena Nagradom hrvatskog glumišta, a odabrana je i za predstavnika Hrvatske plesne scene u sklopu nedavno održanog festivala hrvatske kulture u Francuskoj “Croatie, la voici” u Parizu.
Božić potpisuje koncept, a koreografija i izbor glazbe plod su zajedničke suradnje s Hrašćanec. Projekt podupire Ministarstvo kulture RH.