Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Pucnjevima u zrak policija spriječila sukob navijača

19.03.2016. 23:00
Pucnjevima  u zrak  policija  spriječila  sukob  navijača


Policajci su radi zaštite života i spriječavanja napada ispalili nekoliko hitaca u zrak – rekao je Elis Žodan iz PU zadarske
Policija je u nedjelju na odmorištu autoceste prema Splitu  kordonom i pucnjevima u zrak spriječila sukob suprotstavljenih navijača Dinama.
Skupinu od 50-ak navijača koji su autobusom putovali na nogometnu utakmicu Hajduka i Dinama u Split pokušala je na odmorištu Jasenice napasti druga navijačka skupina koja je putovala na utakmicu s  20-ak automobila i kombija, ali su sukob spriječili policajci.
Riječ je navodno o suprostavljenim skupinama Dinamovih navijača –  tzv. “mamićevcima” i “antimamićevcima” koji bojkotiraju utakmice Dinama.
Navijači koji su autobusom putovali u Split na nogometni derbi bili  su na odmorištu Jasenice kad su ih s ceste primijetili pripadnici druge  skipine koji su ostavili automobile na zaustavnom traku i krenuli u napad. No, policajci koji su čuvali najvijače iz autobusa, korodnom su  spriječili kontakt dviju skupina, rekao je Hini glasnogovornik zadarske  policije Elis Žodan.
Policajci su pritom, dodao je, radi zaštite života i spriječavanja napada ispalili nekoliko hitaca u zrak.
Napadači su se potom vratili u automobile i krenuli prema jugu, a  zadarska policija je obavijestila svoje kolege o njihovom kretanju.
 Motivi napada policija će utvrditi istragom.
 Uoči utakmice u Splitu je lakše ozlijeđena jedna osoba kada su za sada nepoznate osobe u automobil zagrebačkih registracija, u kojem su  bila četvorica navijača Dinama, ubacili ‘zapaljivu napravu’. Prema neslužbenim podacima najvjerojatnije je riječ o tzv. Molotovljevom koktelu.