Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Jo Nesbo dolazi u Zadar predstaviti svoj roman Macbeth!

20.03.2018. 19:16
Jo Nesbo  dolazi u  Zadar  predstaviti  svoj roman  Macbeth!


Planetarno popularni pisac trilera Jo Nesbo stiže u dugo  iščekivani posjet Hrvatskoj, gdje će boraviti od 8. do 11. svibnja, a u sklopu kojega će posjetiti i Zadar. Informacija je to koju je na svojim stranicama objavila izdavačka kuća Fokus. Nesbo dolazi u sklopu svjetske promocije novog romana Macbeth, koji kod nas izlazi isti dan kada i u svijetu. Roman je pisan po motivima klasika svjetske književnosti Williama  Shakespearea, a svoju zadarsku premijeru imat će 10. svibnja u 17 sati u  Gradskoj knjižnici Zadar kada će se fanovi ovog pisca imati priliku  družiti s njim.
Jo Nesbo ima posebnu vezu s Hrvatskom; malo je poznato da je radnju jednog od svojih prvih romana smjestio u Zagreb te da su ga, kao  strastvenog penjača, očarali naši gorski masivi. Nesbou ovo nije ni prvi  posjet Zadru, naime prije četiri godine ljetovao je s obitelji u našem gradu, a tada je iskoristio i blizinu Paklenice kako bi uživao u penjanju.
Stoga nimalo ne čudi što se taj norveški pisac,  tvorac Harryja Holea –  briljantnog i ćudljivog, porocima sklonog policajca – izuzetno raduje dolasku u Hrvatsku.