Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Dvojica braće Zagrepčaninu ukrali brod zbog navodnih dugovanja

Autor: Suzana Bandić

19.04.2010. 22:00
Dvojica braće Zagrepčaninu ukrali brod zbog navodnih dugovanja


Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 39-godišnjak na nagovor svog 46-godišnjeg brata krajem siječnja ove godine sklonio plovilo kako bi vlasnika broda prisilio da mu plati navodna dugovanja


Zadarska policija danas je dovršila kriminalističko istraživanje nad dvojicom Zadrana u dobi od 39 i 46 godina koje se sumnjiči da su počinili kazneno djelo teške krađe.
Nakon što je 39-godišnji Zagrepčanin policiji 11. travnja prijavio da mu je s otvorenog prostora uz obiteljsku kuću njegova 46-godišnjeg prijatelja u ulici Josipa Kosora na predjelu Žmirića u vremenu od kraja siječnja do 10. travnja ukradena luksuzna jahta marke “mariah”, dužine oko sedam metara s motorom marke “mercruiser” njemačkih nacionalnih oznaka, policija je pokrenula istragu koja je svega dva dana kasnije rezultirala pronalaskom broda čija je vrijednost bila procijenjena na više od pola milijuna kuna.
– Nakon dojave o krađi plovila policijski djelatnici su 13. travnja u ulici Franje Fanceva u Zadru na Bokanjcu pronašli otuđeno plovilo. Kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da je 39-godišnjak na nagovor svog 46-godišnjeg brata krajem siječnja ove godine sklonio plovilo u spomenutu ulicu, kako bi vlasnika plovila prisilio da mu plati navodna dugovanja izvjestili su iz policije koja je potom zbog teške krađe podnijela kaznene prijave protiv 39-godišnjaka i 46-godišnjaka, dok je protiv 39-godišnjeg vlasnika broda podneseno izvješće o počinjenom prekršaju iz carinskog zakona.