Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Bezbrižna završnica sezone

19.04.2011. 22:00
Bezbrižna završnica sezone


Kao i prethodne dvije sezone Zadranke su izbjegle neizvjesnost prije posljednjeg kola pa domaću utakmicu s Agramom i gostovanje kod Požege u posljednjem kolu mogu mirno odigrati


Dva kola prije kraja A-1 lige za ostanak košarkašice Zadra pobjedom protiv Croatije 2006 u 8. kolu potvrdile su ostanak u ligi. Kao i prethodne dvije sezone Zadranke su izbjegle neizvjesnost prije posljednjeg kola pa domaću utakmicu s Agramom i gostovanje kod Požege u posljednjem kolu mogu mirno odigrati. Pobjeda protiv Croatije je posebno vrijedna i kad se zna da Zadar ove sezone triput izgubio od Zagrepčanki.
– Bilo je vrijeme da vratimo dugove – kaže Lara Majstrović koja utakmicu protiv Zagrepčanki nije dočekala na parketu. Nakon što je u 35. minuti u jednoj obrambenoj akciji pala na leđa i udarila glavom u parket, Majstorović je iznesena s terena te je prebačena u bolnicu na liječnički pregled.
– Nije bilo ništa ozbiljnije, malo sam istegnula vrat, ali smo preventivno obavili potrebne pretrage. Sve je bilo vrlo brzo gotovo i uspjela sam se sa suigračicama vratiti u Zadar. Sljedećih tjedan dana trebam nositi Schantzov ovratnik, a nakon toga vidjet ćemo kako će ići oporavak. Nadam se da ću imati priliku igrati ako ne protiv Agrama, onda barem u posljednjem kolu u Požegi.
Dvorana na Pešćenici, u kojoj Croatia igra domaće utakmice, baš i nije sretno mjesto za zadarske košarkašice. Tamo je u prvom dijelu sezone stradala Antonija Erslan, koja je obnovila ozljedu koljena i u trenutku kada je bila igrala vjerojatno najbolju košarku u karijeri morala je završiti sezonu. Utakmicu koja je za Erslan značila i kraj sezone Zadranke su izgubile nakon produžetaka. Ozljede ove sezone nisu zaobišle ni Majstorović koja je zbog puknuća mišića mirovala mjesec dana. Ivana Blažević također je imala problema s koljenom, ni Glorija Sikirić nije bila uvijek potpuno spremna… Kad se sve zbroji, jasno je da na Višnjiku mogu odahnuti što je konačno sve gotovo kad je riječ o borbi za ostanak.
– Ove sezone nam se svašta događalo, ali s obzirom da smo ostali u ligi, sve će se to brzo zaboraviti. Bez obzira na sve poteškoće tijekom cijele sezone nismo imali velikih oscilacija, nismo upadali u serije poraza i u odlučujućim utakmicama smo pokazali da imamo kvalitetu za A-1 ligu – zaključila je Majstorović koja je u Zadar došla na studij prije dvije godine. Od tada i igra za Zadar i uz Luciju Pericu i Boženu Tokić najiskusnija je zadarska igračica.
Ostanak u ligi za ekipu s Višnjika je i nagrada za dobre igre u prvom dijelu sezone u kojem je pobijedila Pulu (u gostima) i Studenac Omiš, ekipe koje su ušle u Ligu za prvaka. Pobjede iz tih utakmica Zadrankama u rezultatskom smislu nisu mnogo značile, ali su potvrdile potencijal ove ekipe koja bi mogla i više od borbe za ostanak. Uvjet je angažman barem jedne visoke igračice, dakako i ostanak Ivane Blažević i Glorije Sikirić. Bez ove dvije igračice Zadar bi sljedeće sezone, ne dovedu li se pojačanja, mogla čekati sezona koja će biti znatno teža od ove. Do tada na Višnjiku mogu uživati u tome što su s domaćim kadrom izborili još jednu sezonu u A-1 ligi.