Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Perić: Momčad se teško nosi s bremenom borbe za ostanak

19.04.2012. 22:00
Perić: Momčad se teško nosi s bremenom borbe za ostanak


Imamo izrazito mladu i neiskusnu momčad koja je u ovim odlučujućim utakmicama pokazala velike oscilacije te nedoraslost psihološkom teretu kojeg borba za prvoligaški život nosi


Idućih mjesec dana dat će konačan odgovor može li Sonik-Puntamika dočekati kraj sezone u A-1 ligi. Četiri kola prije kraja oni se nalaze na diobi posljednjeg mjesta zajedno s Dubrovnikom (6-10) dok je VROS Darda (7-9) jednu pobjedu ispred ovog najugroženijeg dvojca. Dva domaća poraza protiv Kvarnera i ovaj posljednji protiv Križevaca donijeli su mnoge brige stručnom stožeru zelenih, jer situacija nije nimalo sjajna, ali s druge strane još uvijek sve ovisi o njima samima što nije propustio istaknuti sportski direktor Puntamičana, Pero Perić. Optimizam ne napušta vodeće ljude kluba, ni unatoč psihološkoj nizbrdici koju ova mlada i neiskusna momčad pod vodstvom trenera Selina evidentno ima kako se Liga za ostanak bliži svome kraju.
– Teško je razdoblje pred nama, situacija je čupava, svjesni smo svih problema u kojima se nalazimo, no pored svega još uvijek imamo sve u svojim rukama. Izgubili smo dvije domaće utakmice, gdje smo izgubili itekako važne bodove, ali ostvarilo se upravo ono što smo najavljivali cijelu sezonu. Imamo izrazito mladu i neiskusnu momčad koja je u ovim odlučujućim utakmicama pokazala velike oscilacije te nedoraslost psihološkom teretu kojeg borba za prvoligaški život nosi. Momčad je pokazivala veliku borbenost i želju, no nismo imali odgovornosti i iskustva u prijelomnim trenucima utakmica protiv Kvarnera i ove posljednje protiv Križevaca.
Pred vama su još četiri kola do kraja Lige za ostanak. Dobra vijest je da dočekujete u Jazinama dva glavna konkurenta, VROS Dardu i Dubrovnik.
– Direktni konkurenti nam dolaze u Jazine i to je naša šansa da se izvučemo na kraju. Nije domaći teren garancija uspjeha, no imamo dobre izglede da s tim pobjedama pobjegnemo s posljednjeg mjesta. Neće biti nimalo jednostavno, no ako nismo u stanju to dobiti onda nismo ni zaslužili ostati u A-1 ligi. Nama je najvažniji cilj izbjegavanje posljednjeg mjesta, a ako bude moguće voljeli bi izbjeći i pretposljednje mjesto, a za to će nam trebati i poklapanje nekih rezultata. Sve tri momčadi imaju dvije domaće utakmice i dvije u gostima, a bitan će biti i dvoboj sljedećeg kola između Darde i Dubrovnika.
Prije tih dvoboja kontra VROS Darde i Dubrovnika očekuje vas gostovanje u Rijeci u subotu. Eventualna pobjeda na tom gostovanju riješila bi vam velik dio briga.
– U Rijeku idemo pokušati iznenaditi i doći do pobjede. To je lakše reći nego učiniti, jer je Kvarner izuzetno dobra momčad koja nas je i pobijedila u Jazinama prije tri kola. Njima je ova utakmica bitna za potvrdu ostanka u ligi stoga je za očekivati kako će biti maksimalno napaljeni. Mi nemamo što kalkulirati nego odigrati onako kako najbolje znamo i pokušati konačno doći do te pobjede na strani. A onda u one odlučujuće dvoboje kontra VROS Darde i Dubrovnika – zaključio je Perić.