Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Babara: Zbog odnosa Biograda prema Iliriji stoje razvojni projekti

Autor: Siniša Klarica

19.04.2013. 22:00
Babara: Zbog odnosa Biograda prema Iliriji stoje razvojni projekti

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Biogradski stomatolog Ivan Babara predstvio je u Zadru svoju nezavisnu listu. Na lokalne izbore Babara ide s sloganom „Biograd zaslužuje bolje” napominjući kako članovi njegove liste nisu iz nikakve političke sfere ili interesne skupine. Da to nije sasvim tako skoro pa izravno je potvrdio kandidat s njegove liste Goran Burčul.
Veći dio svog izlaganja ovaj ekonomist posvetio je odnosima aktualne biogradske vlasti i najvećeg gospodarskog subjekata u gradu. Burčul je napomenuo da trećinu gradskog proračuna puni Ilirija kao najveći gospodarski subjekt. Međutim, u Iliriji su ocijenili da bilo kakva komunikacija s aktualnim gradonačelnikom Ivanom Knezom nije moguća. Navodno, zbog toga u Razvojnoj agenciji Zadarske županije ZADRI stoji sedam investicijskih programa vrijednih 50 milijuna eura koji bi se trebali razvijati u sljedećih nekoliko godina i koji bi se trebali aplicirati prema EU fondovima.
Ivan Babara je na izravno pitanje novinara je li njegova lista, zapravo lista kojom Ilirija ide na lokalne izbore, odgovorio da ako dođe na vlast, neće pogodovati nikom. No odmah je dodao da je njegova lista, lista svih poslovnih subjekata koji otvaraju radna mjesta u Biogradu. Upozorio je i na ozbiljan deficit Grada Biograd u iznosu 12 milijuna kuna te potrošenih 2,8 milijuna za gradski EPP dok u gradu nema ni jedne table sa natpisom da se projekat realizira s novcima iz EU fondova.
Nazočnim novinarima se obratio i kineziolog Leo Zorica koji je rekao da bi sportski turizam trebao biti jedna od okosnica razvoja grada u kojem se, nekad vrlo uspješan sport, mora preustrojiti.