Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Predsjednik Općinskog vijeća Ražanca Vladimir Kovačević

19.04.2016. 22:00
Predsjednik Općinskog vijeća Ražanca  Vladimir  Kovačević


Iz HDZ-a su već izrazili nezadovoljstvo jer oporba nije dobila mjesto u nijednom povjerenstvu, kao ni mjesto dopredsjednika Vijeća
Mjesec dana nakon drugog kruga prijevremenih izbora  održana je konstituirajuća sjednica novog saziva vijeća Općine Ražanac.  Sjednicu je otvorila Kristina Božić, a nazočilo joj je deset od trinaest vijećnika. Sedmorica iz redova HSP-a AS-a, trojica iz HDZ-a, dok se trojica:  Nenad Kožul, Marijo Vigan i Petar Miočić iz HDZ-a nisu odazvala.
U ime kluba HSP-a AS-a trojica vijećnika Jure Matak, Matej Lazanja i  Ivan Lilić na mjesto predsjednika Vijeća predložili su Vladimira Kovačevića (HSP AS), a za njegovog zamjenika Juru Mataka (HSP AS). Budući da nije bilo drugih prijedloga za Kovačevića su ruke podignula sedmorica vijećnika dok su trojica iz HDZ-a ostala suzdržana. Za dopredsjednika Mataka bilo je osam vijećnika, jedan je bio protiv, a jedan suzdržan.
Osim njih dvojice u narednih godinu dana, do redovitih lokalnih izbora, u Općinskom će vijeću sjediti: Ive Lilić, Dragan Marasović, Matej Lazanja, Šime Barać i Ante Dundović Đuđo s pobjedničke liste HSP-a AS-a  te Nenad Kožul, Marijo Vigan, Petar Miočić, Ante Barač, Domagoj  Dušević i Ivica Jordan s oporbene liste HDZ-a.
Konstituirajućoj sjednici također su nazočili stari-novi načelnik Nikola  Miletić i novoizabrani donačelnik Mario Dundović, obojica članovi HSP- a AS-a,  kao i Gordana Dell’Orco koja je bila povjerenica Vlade RH za  općinu Ražanac
– Nakon svega što smo prošli obećavam da ćemo u ovom sazivu funkcionirati konstruktivno, aktivno i transparentno. Sve vas pozivam na   suradnju i da se uhvatimo za jedan štap kako bismo bili servis naših  mještana i radili za boljitak naše općine, rekao je novi predsjednik Vijeća  Kovačević.
Nezadovoljan jer oporba nije dobila mjesto u nijednom povjerenstvu,  kao ni mjesto dopredsjednika, Domagoj Dušević (HDZ) rekao je kako se  prije izvanrednih izbora puno toga radilo iza leđa HDZ-u te se puno toga  dogovaralo po “kužinama” dodavši kako neće biti dobro ukoliko se takva  praksa nastavi.
– Mi smo otvoreni za svaki dijalog i dogovore. Ako treba mijenjat ćemo  Statut i poslovnik. Neće biti isključivosti. Sad su ovdje novi ljudi. Nažalost, od izbora na ovamo nismo imali nikakav kontakt s HDZ-om. Osobno  ne znam tko je predstavnik HDZ-a i s kime razgovarati. Trebamo se konačno naučiti parlamentarnoj demokraciji. Zaboravimo ono što je bilo  ranije i okrenimo zajedničku novu stranicu općine Ražanac, odgovorio  mu je Kovačević.
Povjerenica Dell’Orco čestitala je imenovanim vijećnicima, zahvalila  se stručnim službama Općine na pomoći u radu te zaključila kako  općina Ražanac ima velike potencijale koje ubuduće treba stručno i znalački iskoristiti.