Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Procvjetala zadarska riva, otvorena izložba Cvijet Zadra (GALERIJA)

19.04.2017. 22:00
Procvjetala zadarska riva, otvorena izložba Cvijet Zadra (GALERIJA)


Otvorena je treća po redu vrtna izložba cvijeća Cvijet Zadra u režiji zadarske tvrtke Nasadi, a posjetitelji će u ljepoti cvijeća, šarenilu boja i kreativnim cvjetnim instalacijama moći uživati sve do nedjelje.
Otvorenju, sada već tradicionalne hortikulturne izložbe, prethodila je svečanost koju su a capella pjevanjem uveličali članovi studentskog zbora A.K.A. Crescendo, nakon čega se okupljenima prigodnim riječima obratio Lenko Ugrinić, direktor Nasada.
– Ponosni smo što je Cvijet Zadra postao tradicionalno događanje, ne samo od hortikulturne važnosti, već je to i turistička manifestacija koja se događa u predsezoni. Ovaj događaj ima i gospodarski značaj, izjavio je Ugrinić.
Na ovoj izložbi nastupaju sve komunalne tvrtke iz većih hrvatskih gradova: Zrinjevac iz Zagreba, Parkovi i zelenilo Split, Parkovi Varaždin, Zelenilo Šibenik, Parkovi Osijek…
Svi oni svojski su se potrudili što ljepše ukrasiti 22 gredice na zadarskoj rivi, koje će na ponos i ukras našem gradu ostati tijekom cijele ljetne sezone, ali i zbog stručnog žirija koji je budno ocjenjivao i proglasio tri najbolje kreacije. Kako je izložba natjecateljskog karaktera svi su se potrudili napraviti vrhunske cvjetne kreacije, a posađeno je oko 15 tisuća sadnica cvijeća.
– Prva nagrada za kreativni izraz oblikovanja prostora pripala je tvrtki Zrinjevac iz Zagreba, druga nagrada pripala je našoj tvrtki Nasadi, a treća je pripala tvrtki Callegra također iz Zagreba, rekao je Ugrinić.
Izložbu je svečano otvorio gradonačelnik Božidar Kalmeta.
– Hvala svim izlagačima što su uljepšali našu rivu svojim radovima koji su ujedno i umjetnost. Napraviti od cvijeća i zelenila takve kreacije nije ništa drugo nego umjetnost. Drago mi je što će turisti koje ove godine očekujemo u još većem broju u našem gradu imati priliku to i vidjeti, kazao je Kalmeta.