Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Aco: Apsolutno zaslužena pobjeda Zadra

Autor: Andrija Dešpoja

19.05.2010. 22:00
Aco: Apsolutno zaslužena pobjeda Zadra

Foto: Zvonko KUCELIN



U Sutinskim Vrelima očekujem sasvim drukčiju utakmicu. Stvari će biti sigurno drukčije postavljene nego u ovoj prvoj utakmici. Oni su iznimno kvalitetni i mislim da će biti izuzetno tijesna utakmica – prokomentirao je Jusup
Prva utakmica polufinala Prvenstva Hrvatske ponudila je neočekivanu izvjesnost o konačnom pobjedniku. Neizvjesno je bilo tek u prvim minutama, a ostatak utakmice je definitivno pripao Zadranima koji nisu gostima ostavili “ni mrvice sa stola”. Nakon završetka zanimljivo je bilo komentare dvojice stratega Aleksandra Petrovića i Danijela Jusupa. Prvi na repertoar je stigao popularni “Aco” koji nije štedio komplimente na račun Zadra, a pronašao je dosta kritika na račun izvedbe svojih igrača.
– Apsolutno zaslužena pobjeda Zadra. Demolirali su nas u svim segmentima košarkaške igre, agresivnosti i skoku posebice, a domaći košarkaši pokazali su puno više i bez reaktivnosti u nogama te određene lucidnosti u našim redovima ne možete se nadati pobijediti Zadar u njegovoj dvorani. Međutim nije sve gotovo. Nadam se da ćemo uspjeti vrati seriju u Zadar, tj. da ćemo u subotu uspjeti pobijediti i vratiti se ovdje, iako je opterećenje na našoj strani. Ako onda uspijemo u tome onda će dojam biti totalno drukčiji od ovog današnjeg te je u slučaju rezultata 1:1 ponovno jedna izgledna situacija za nas – kazao je elokventni Aleksandar Petrović nakon utakmice koja je ukazala na mnoge slaboti u njegovoj momčadi. Takav dojam nije skrivao ni sam Aco.
– Problem nam je pick igra tj. Zadar se odlučio na preuzimanja igrača iz bloka. Po prvi put vidim da naš playmaker se zabija u zadarskog centra bio to Boisa ili Ružić. Tu smo izgubili sigurnost u napad i Zadar je to odlično iskoristio za odlazak na petnaestak razlike. također treba istaknuti da nas je ubio loš obrambeni skok tj. snalažljivost domaćina u situaciji kad su na našu zonu promašivali, ali u bi u više navrata vraćali posjed što je bio definitivan kraj svih naših nadanja u pozitivan rezultat – zaključio je svoje izlaganje Petrović i prepustio riječ pobjedniku Danijelu Jusupu. Teško je bilo biti nezadovoljan nakon nadahnute izvedbe njegovih igrača.
– Početak utakmice je bio problematičan, ali sam zadovoljan što smo uspjeli izdignuti se iz početnih problema, a tu mislim na obranu “pick and rolla” u tranzicije. Nismo to dobro odradili, pomoć sa trećeg dodavanja nije stizala i to je kumovalo onih 0:5 na startu utakmice. Ipak uspjeli smo se konsolidirati i preuzeti lagano kontrolu utakmice što nas je dovelo do lijepe prednosti na poluvremenu. Većinom susreta smo dominirali iako smo bili svjesni da je Cedevita izrazito opasna momčad koja je u u stanju napraviti seriju. Na kraju smo uspjeli utakmicu privesti sretno svome kraju. Malo nam je na kraju pala koncentracija, dogodila se jedna bezidejnost, no opravdanje je u činjenici da su na terenu bili manje iskusniji. U Sutinskim Vrelima očekujem sasvim drukčiju utakmicu. Stvari će biti sigurno drukčije postavljene nego u ovoj prvoj utakmici. Oni su iznimno kvalitetni i mislim da će biti izuzetno tijesna utakmica – prokomentirao je Jusup prvi ogled polufinalne serije, a na kraju nije zaboravio pohvaliti najboljeg pojedinca na parketu Hrvoja Perića koji je u pobjedu zadra ugradio velikih 31 poen, 7 skokova i 2 asistencije.
– Hrvoje je odigrao odličnu utakmicu, pokazao je da je bitan igrač u našoj koncepciji. Mogu mu samo poželjeti da nastavi ovako – skromno, ali pohvalno o svom najboljem pojedincu je zaključio Jusup izlaganje nakon prve pobjede u doigravanju.