Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

HOK odustao od tužbe protiv Josipovića

Autor: Suzana Bandić

19.05.2010. 22:00
HOK odustao od tužbe protiv Josipovića

Foto: Vedran SITNICA



Stav Upravnog odbora Hrvatske odvjetničke komore je da bi se podnošenje tužbe o kojoj bi konačni odgovor dao sud u ovom trenutku iskoristilo u političkim razračunavanjima – izvjestili su iz HOK-a


Ništa od tužbe za klevetu protiv Ive Josipovića, predsjednika Republike Hrvatske, koju je protiv njega, a nakon što je komentirao promptnost reagiranja Odvjetničke komore u slučaju odvjetnika Ante Nobila, najavljivala Hrvatska odvjetnička komora.
Iako su na dnevni red današnje redovne skupštine održane u Zadru u posljednji trenutak uvrstili i raspravu o toj temi, kratkim i šturim priopćenjem za medije po završetku Skupštine Upravni odbor HOK-a izvjestio je javnost da u cijelosti stoje iza svog predsjednika Lea Andreisa, njegovih izjava i aktivnosti, no da se neće upuštati u sudske procese.
– Bez obzira što je stav Upravnog odbora da su izjave predsjednika Ive Josipovića protiv Hrvatske odvjetničke komore i njenog predsjednika Lea Andreisa neistinite i krajnje neprimjerene funkciji koju obavlja, Hrvatska odvjetnička komora ne želi, kao i nikada do sada, sudjelovati u polipolitičkim raspravama. Stoga je stav Upravnog odbora Hrvatske odvjetničke komore, da bi se podnošenje tužbe, o kojoj bi konačni odgovor dalo za to jedino nadležno tijelo – sud, u ovom trenutku iskoristilo u političkim razračunavanjima. Upravni odbor ustraje u stajalištu da Hrvatska odvjetnička komora djeluje potpuno neovisno od bilo koje političke opcije kao i uvjek do sada – stoji u izvješću Upravnog odbora HOK-a.