Nedjelja, 5. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Ubojici određeno 48-satno zadržavanje

Autor: Suzana Bandić

19.05.2010. 22:00
Ubojici određeno 48-satno zadržavanje

Foto: Vedran SITNICA



Knežević je s 2,2 promila alkohola najprije priveden u prostorije gračačke policije, a nakon triježnjenja i kriminalističkog istraživanja prepraćen je u Istražni centar Županijskog suda u Gospiću
Nakon dovršene kriminalističke istrage i triježnjenja u prostorijama gračačke policije Milan Knežević (40) zvani Parip, koji je s dva hica iz pištolja u ponedjeljak oko 21 sat u Tomingaju pokraj Gračaca usmrtio Mirjanu Nikolić (38) u utorak je navečer prepraćen u Istražni centar Županijskog suda u Gospiću gdje je pred sutkinjom Dubravkom Rudelić iznio svoj iskaz.
Zbog mogućnosti utjecaja na svjedoka, ali i težine kaznenog djela sutkinja Rudelić mu je nakon saslušanja odredila 48-satno zadržavanje za koje se očekuje da će biti produljeno.
Knežević je uhićen u ponedjeljak nešto iza 21 sat, nakon što su ga policajci zaustavili za upravljačem traktora kojim se pod utjecajem od 2,2 promila alkohola u krvi pokušavao udaljiti s mjesta zločina. Policiji je dobrovoljno izručio pištolj koji je ilegalno posjedovao, a za koji se sumnja da je njime presudio 38-godišnjakinji u kuhinji obiteljske kuće njezinih rođaka Milke i Dušana Mandića. Ubijena Mirjana kod svojih je rođaka došla nekoliko dana ranije iz Vojvodine gdje je živjela sa suprugom i malodobnim djetetom, jer je trebala preuzeti ključeve obnovljene kuća. Kneževića je unajmila kako bi joj raskrčio prostor oko kuće, a s jednim mjesnim električarem dogovorila je i poslove oko uvođenja struje u kuću. Zbog tog električara Milan se dan ranije sukobio s Mirjanom jer je on navodno širio glasine o njihovoj ljubavnoj vezi zbog čega ga je taj dan napustila njegova supruga s malodobnim djetetom. Svađu je smirila policija koju je pozvala pokojna Mirjana zamolivši ih da ga udalje. Iako upozoren on se sutradan vratio i pred njezinom strinom Milkom psujući joj s vrata ispalio dva hica u prsa dok je sjedila na kauču. Pokušala mu je pobjeći, no podlegla je ozljedama i srušila se svega dva metra od ulaznih vrata u svoju, tek obnovljenu kuću.
Knežević je bio je sudionik Domovinskog rata i to kao pripadnik Jedinice specijalne policije, a nakon rata bio je u pričuvnom sastavu. Godinama potom bio je svakodnevni gost po mjesnim kafićima, a prema pričama mještana nadimak Parip dobio je jer je nakon konzumacije alkohola bio tvrdoglav i nerazuman, tukao se i često završavao u policiji na otriježnjenju. Policiji je poznat po kaznenim djelima, ali i brojnim prekršajnima zbog narušavanja javnog reda i mira.