Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Župan: Želimo pobijediti Splićane i na Poljudu

19.05.2017. 22:00
Župan: Želimo pobijediti Splićane i na Poljudu


U 32. kolu Treće HNL jug Zadar danas u nedjelju u 17 sati gostuje kod lidera prvenstva i budućeg drugoligaša Hajduka II. Definitivno je ovo derbi kola, ako ne zbog pozicije Zadra na ljestvici, a onda zbog toga što je momčad sa Stanova bivši prvoligaš s određenim renomeom. Činjenica je da su ove dvije momčadi na početku sezone bile svrstavane u najuži krug konkurenata za plasman u Drugu ligu, da je Hajduk II u tome uspio, a da se Zadar unazad nekoliko kola kada je shvatio da ne može uspjeti, okrenuo slaganju momčadi za sljedeću sezonu. Ipak, dojma smo da će ova utakmica biti okršaj dvije momčadi za prestiž, ali i za dokazivanje tko je u međusobnim ogledima ove sezone bio bolji. I zato ne vjerujemo da natjecateljskog karaktera i određenih tenzija neće biti. Zadar je u jesenskom dijelu slavio na Stanovima rezultatom 1:0 i Splićani sigurno imaju motiv uzvratiti za taj poraz. Ali, na Stanovima su odlučni pokazati zube i ako treba “pokoji izbiti” hajdukovcima. Naravno, sve u granicama sportskog fair playa i prijateljstva koje vlada između ova dva kluba.
– S nestrpljenjem očekujemo dvoboj s Hajdukom II, mislim da će to biti prava nogometna poslastica – kazivao je jučer jedan od najiskusnijih u redovima Zadra Dragan Župan.
Čestitke Hajduku II, ali..
– Nakon sedam sušnih kola što se tiče osvajanja troboda uspjeli smo pobijediti GOŠK. Smatram da nam je ta pobjeda bila prijeko potrebna i svakako nam je dobrodošla. Ona puno znači po pitanju atmosfere u momčadi i samopouzdanja. A i po pitanju rezultata jer za to se igra. Možemo mi igrati dobro, ali ako nema pobjeda sve pada u vodu.
Što možemo očekivati u nedjeljnom dvoboju? Može li Zadar i drugi put ove sezone pobijediti prvaka?
– U ovome trenutku imperativa nema ni kod nas, ni kod Splićana. Rekao bih da obje momčadi mogu odigrati za gušt i uživati u nogometu. Idemo se nadigravati s Hajdukom II, dati svoj maksimum pa ćemo vidjeti što će nam dragi Bog dati. Mi u svakoj utakmici idemo na pobjedu, pa će tako biti i protiv splitskih “bilih”. Nema tu prevelike filozofije, želja nam je pobijediti na Poljudu – kazao je Dragan Župan.