Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Krenuo festival malih pjevača

Autor: Valentina Mlađen

19.06.2009. 22:00
Krenuo festival malih pjevača

Foto: Tomislav JERAK



Ove godine na glavnoj večeri nastupit će 19 izvođača iz Hrvatske, Italije i Slovenije


Sinoć je na Narodnom trgu službeno otvoren festival “Jadera 2009.”. Prva večer već tradicionalnog festivala održana je kao uvod glavnoj večeri koja će se održati večeras u 20 sati u Hrvatskoj kazališnoj kući Zadar. Iako prva večer nije trajala dugo, prolaznici su svakako bili zaisteresirani za male izvođače na pozornici. Kako su pjesme i izvođači već unaprijed odabrani, na audiciji nije bilo potrebe za polufinalnom večeri. Tako su prve večeri ovogodišnjeg festivala na improviziranoj pozornici na Narodnom trgu publiku uveseljavali neki od starih sudionika festivala koji zbog dobne granice više ne mogu nastupiti u natjecateljskom dijelu. Zapjevale su: Gabriela Vučetić, Natalija Papić, Ljubica Jurlina, višestruka pobjednica festivala Lucija Buškulić te prošlogodišnja pobjednica Anđela Zurak. Također, već tradicionalno nastupala je i plesna skupina “Plesni kristal” iz Zagreba s predstavom “Čarobna djetelina”.
Zbog recesije u državi ovogodišnji festival organiziran je nešto skromnije i s namjerom da se održi tradicija koju Zadar s ovim festivalom ima već osmu godinu za redom.
– Kako su nam ove godine financijske mogućnosti skromnije nego inače festival traje samo dva dana. Ovu prvu večer organizirali smo kako bismo upozorili ljude na glavnu večer, ali i kako bismo zahvalili sponzorima i pokroviteljima koji su unatoč krizi uspjeli ostati uz nas, saznali smo od organizatora Siniše Kovačevića.
Nakon sinoćnjeg performansa sve zainteresirane večeras u Hrvatskoj kazališnoj kući Zadar čeka pravi koncert. Ove godine na glavnoj večeri nastupit će 19 izvođača iz Hrvatske, Italije i Slovenije. Nažalost, Bugari koji svake godine sudjeluju na ovom festivalu otkazali su dolazak na festival u zadnji tren zbog problema s papirima za dolazak. Ipak svi koji se danas nađu u publici imat će priliku glasovati za svoga favorita i tako mu osigurati pobjedu. A kako bi se upoznali sa svim izvođačima organizatori su pripremili brošure sa svim potrebnim informacijama i nasmijanim fotografijama malih pjevača.